Imetniki kartice Diners Club UNICEF v Sloveniji lani zbrali skoraj 30.000 evrov donacij za UNICEF

Imetniki kartice Diners Club UNICEF v Sloveniji lani zbrali skoraj 30.000 evrov donacij za UNICEF

Imetniki kartice Diners Club UNICEF v Sloveniji so v letu 2017 zbrali 29.906,76 evrov donacij za UNICEF-ove programe pomoči za otroke v državah v razvoju. Erste Card namreč ob vsakem nakupu z dobrodelno plačilno kartico nakaže 0,5 % vrednosti nakupa kot donacijo UNICEF-u, pri tem pa imetnik kartice nima nobenih stroškov.

»Donacija, ki jo Erste Card namenja Slovenski fundaciji za UNICEF, je za nas izjemno dragocena,« je ob predaji sredstev, ki so jih imetniki kartice Diners Club UNICEF zbrali v lanskem letu, povedal Boštjan Škufca Zaveršek, predsednik uprave Slovenske fundacije za UNICEF. »Veseli me tudi podatek, da smo v minulih 12 letih z imetniki kartice Diners Club UNICEF v Sloveniji zbrali že skoraj 309.000 evrov donacij za UNICEF-ove programe pomoči za otroke v državah v razvoju. Tovrstna partnerstva so za nas zelo pomembna, saj predstavljajo dolgoročen in zanesljiv vir donacij, ki ne omogočajo le nujne enkratne pomoči na terenu, temveč zagotavljajo investicije v dolgoročen razvoj skupnosti v državah v razvoju. To pomeni veliko priložnost za generacije najbolj prikrajšanih otrok na svetu. Zato se ob tej priložnosti zahvaljujem prav vsakemu od več kot 1.500 imetnikov kartice v Sloveniji ter Erste Card za velikodušno podporo.«

Fotografija: Boštjan Škufca Zaveršek, predsednik uprave Slovenske fundacije za UNICEF, in Mladen Mirko Tepuš, direktor Erste Card, med predajo donacije za UNICEF-ove programe pomoči za otroke.

Več informacij o Diners Club UNICEF dobrodelni plačilni kartici si lahko preberete na Unicef.si in Dinersclub.si