UNICEF Slovenija imenoval pet novih Junior ambasadorjev

UNICEF Slovenija imenoval pet novih Junior ambasadorjev

V Sloveniji imamo že 18 Junior ambasadorjev.

Za Junior ambasadorje UNICEF-a ste skoraj zagotovo že slišali ali jih opazili v medijih. So namreč aktivni otroci in mladi, ki si prizadevajo, da bi bil svet prijaznejši do vseh otrok in s svojimi dejanji k temu tudi aktivno prispevajo. Vrstnike in javnost ozaveščajo o pravicah in odgovornostih otrok ali zbirajo sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju. Otroke in mlade spodbujajo k  aktivnemu spreminjanju sveta na bolje in jim z lastnimi izkušnjami pokažejo, da jim ni potrebno čakati, da odrastejo, če želijo pomagati ali spreminjati stvari. Zavedajo se, da ima prav vsak posameznik pri tem pomembno vlogo.

V ponedeljek, 11. decembra smo praznovali UNICEF-ov rojstni dan, hkrati pa smo imeli dodaten razlog za slavje, saj smo imenovali pet novih Junior ambasadorjev UNICEF-a. Ti so postali Inja Ajda Hvala, Lovro Gliha, Aleš Gerjevič, Vid Žefran in Sina Maryami. Vsi so si pomemben in odgovoren naziv pridobili s sodelovanjem v številnih projektih v korist otrok. Tako so med drugim sodelovali v mednarodnem projektu Write2Unite,  ki krepi medkulturni spletni dialog med otroki in mladimi. Skupaj z otroki na begu so ustvarjali blogerske objave na temo prijateljstva in hobijev. 

Najnovejši Junior ambasadorji pa so imeli nadvse pomembne vloge tudi ob letošnjem Svetovnem dnevu otrok. 20. novembra so namreč otroci v Sloveniji za en dan prevzeli najpomembnejše vloge v politiki, gospodarstvu, medijih, šolstvu športu in kulturi. Prizadevali so si, da bi bil glas otrok slišan in tudi upoštevan. V novih vlogah so se odlično znašli tudi novi Junior ambasadorji: Lovro Gliha je za en dan postal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Inja Ajda Hvala je prevzela vodenje Slovenskega etnografskega muzeja SEM, Aleš Gerjevič je tega dne postal direktor podjetja za raziskavo trga in medijev Mediana, Vid Žefran pa se je odlično znašel v vlogi voditelja oddaje Svet na Kanalu A. 

Lovro je za en dan postal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Inja in Aleš v projektu Write2Unite

Junior ambasadorji bodo aktivni tudi v prihodnje in predstavljali glas vseh otrok. Prizadevali si bodo, da bo njihov glas slišan in upoštevan – ne le ob pomembnih svetovnih dneh, temveč vse dni v letu. 

Si tudi ti ustvarjalen, rad deliš svoje mnenje, bi rad pomagal in si mlajši od 18 let? Postani tudi ti Junior ambasador UNICEF-a! V Sloveniji nas je že 18 :)