Slovenska fundacija za UNICEF z novimi člani uprave in nadzornega sveta

Slovenska fundacija za UNICEF z novimi člani uprave in nadzornega sveta

Uprava Slovenske fundacije za UNICEF je za novega predsednika uprave imenovala Boštjana Škufco Zaverška, med njenimi novimi člani pa sta tudi Mitja Petrovič in Gaber Kontelj. Novo imenovana članica nadzornega sveta fundacije je Tanja Bohl.

Po šestih letih od ustanovitve Slovenske fundacije za UNICEF so na minuli seji imenovali nove člane uprave in nadzornega sveta fundacije.

Predsednico prve uprave fundacije, Medejo Lončar, direktorico Siemensa, je po preteku mandata zamenjal Boštjan Škufca Zaveršek, član uprave Skupine PRVA. Nova člana uprave sta tudi Mitja Petrovič, strokovnjak za tržno komuniciranje, in Gaber Kontelj, vodja pravne službe pri Telekomu Slovenije. V upravi ostajata Janko Muršak, redni profesor na Oddelku za pedagogiko in andragogiko na Filozofski fakulteti, in prim. Ivan Vidmar, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo UKC Ljubljana.

Predsednica v nadzornem svetu fundacije ostaja podjetnica Mirjana Dimc Perko, novo imenovana članica pa je Tanja Bohl, odvetnica, ustanoviteljica in direktorica Odvetniške pisarne Bohl.

Članstvo v upravi in nadzornem svetu je omejeno na 3 mandate po 2 leti. Po izteku mandatov upravo poleg Medeje Lončar zapuščajo Matic Vošnjak, Vesna Marđonović in Nina Zidar Klemenčič, nadzorni svet pa zapušča Mitja Jelenič Novak.

»Slovensko fundacijo za UNICEF prevzemamo od ekipe, ki je opravila pomembne korake v organizaciji fundacije in njeni kredibilnosti. V prihodnosti nas čakajo izzivi, ki jih prinašajo spremembe v družbi in naša naloga bo, da Slovenska fundacija za UNICEF le-te pričaka pripravljena. Za dobro vseh otrok,« je ob tem povedal Boštjan Škufca Zaveršek, predsednik uprave Slovenske fundacije za UNICEF.

»Obstoječim in nekdanjim članom uprave in nadzornega sveta se zahvaljujemo za njihovo delo. S svojimi znanji in izkušnjami so pomembno prispevali k razvoju in delovanju Slovenske fundacije za UNICEF. Prepričani smo, da bo takšno tudi sodelovanje z upravo in nadzornim svetom v novih sestavah,« je ob tem povedal Tomaž Bergoč, izvršni direktor Slovenske fundacije za UNICEF.