Napovedujemo: dobrodelna razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj

Napovedujemo: dobrodelna razstava UNICEF-ovih Punčk iz cunj

UNICEF-ove Punčke iz cunj so eden najbolj priljubljenih in uspešnih dobrodelnih projektov v Sloveniji, kjer letos praznujejo že 14. rojstni dan. Ob tej priložnosti bo 24. aprila ob 17.30 vrata odprla tradicionalna prodajna razstava Punčk iz cunj v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani.

Razstavljene bodo ročno izdelane, unikatne punčke iz cunj, ki jih ustvarjajo prostovoljci z vse Slovenije. Njihova posebnost je, da osrečijo dvojno: tistega, ki punčko posvoji oz. dobi v dar, in otroka v državi v razvoju, ki nujno potrebuje cepljenje. Obiskovalci boste tako lahko do 5. maja posvojili svojo izbranko in s tem prispevali za cepljenje otrok v državah v razvoju proti šestim nevarnim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus). Cepljenje ostaja eno najbolj preprostih in najcenejših sredstev za preživetje otrok, kljub temu pa zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, vsako leto umre približno 1,5 milijona otrok. S posvojitvijo UNICEF-ove Punčke iz cunj lahko to spremenimo in omogočimo otrokom priložnost za svetlo prihodnost.

S plesno-pevskimi nastopi bodo odprtje razstave popestrili dolgoletni nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija, Lado Leskovar, Otroški pevski zbor RTV Slovenija in plesalci iz Plesnega centra Feniks.

S projektom je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje več kot 18.100 otrok.

Vabljeni na ogled razstave med 24. aprilom in 5. majem!

Več o UNICEF-ovih Punčkah iz cunj.