60-letnica glasbenega delovanja Lada Leskovarja tudi v znamenju pomoči za otroke

60-letnica glasbenega delovanja Lada Leskovarja tudi v znamenju pomoči za otroke

Veliki šansonjer, priljubljeni pevec, filantrop in dolgoletni nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija, Lado Leskovar, ob 60-letnici svojega glasbenega delovanja napoveduje veliki gala koncert z gosti. Posebno mesto na dogodku bo dobil tudi projekt UNICEF-a Slovenija, Punčka iz cunj, ki zagotavlja cepljenje za otroke v državah v razvoju.

Znani slovenski glasbenik in prejemnik številnih priznanj za svoje delo, je nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija že vse od leta 1998. V tem času je s predanostjo in vztrajnostjo aktivno prispeval k boljšemu življenju otrok doma in po svetu. Med drugim je velik podpornik projekta »Punčka iz cunj«, s katerim UNICEF Slovenija že 14 let zbira sredstva za cepljenje otrok proti nalezljivim otroškim boleznim v državah v razvoju. Omenjeni projekt bo posebno mesto dobil tudi na Leskovarjevem velikem gala koncertu, 25. aprila v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vsaka posvojena Punčka iz cunj bo tudi tokrat omogočila cepljenje otroka v državi v razvoju proti šestim smrtonosnim otroškim boleznim. S projektom je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje za več kot 18.100 otrok v državah razvoju.


Lado med otroki v Namibiji.

Kot nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija Leskovar pomaga ozaveščati javnost o UNICEF-ovem delovanju v korist otrok doma in po svetu. Širi razumevanje o otrokovih pravicah, spodbuja njihovo uresničevanje in si prizadeva za prednostno obravnavo otrok ter njihovih potreb. Aktivno sodeluje pri organizaciji dogodkov in akcij zbiranja sredstev za UNICEF-ove programe pomoči otrokom v državah v razvoju. V preteklosti je obiskal države v razvoju (Namibija, Šrilanka, Burkina Faso) kjer se je seznanil z izvajanjem UNICEF-ovih programov pomoči ter otrokom posodil svoj glas. Izkušnje s terena deli tudi z najmlajšimi, ki v okviru programa Izobraževanje za razvoj odraščajo v odgovorne prebivalce sveta.


Lado med otroki na Šrilanki.

Na velikem gala koncertu, ki ga Leskovar pripravlja v torek, 25. aprila v Cankarjevem domu, bodo obiskovalci doživeli vrhunce opusa 60-letne kariere legende slovenske popevke. Koncerta se bo udeležila tudi priznana angleška igralka in dolgoletna mednarodna ambasadorka UNICEF-a Vanessa Redgrave ter mnogi drugi znani glasbeni gostje.

Naslovna fotografija je bila posneta med obiskom Burkina Fasa.