Smrkci za boljši svet

Smrkci za boljši svet

Priljubljeni Smrkci v kampanji z UNICEF-om, Združenimi narodi in Fundacijo Združenih narodov spodbujajo k ustvarjanju boljšega sveta. V slovenske kinematografe se 30. marca vračajo z animiranim filmom Smrkci: Skrita vas. 19. marca, na predvečer mednarodnega dneva sreče, so z VIP premiero obiskali Maribor.

Kampanja “Majhni Smrkci, veliki cilji” je dokaz, da lahko vsakdo naredi nekaj pomembnega za svet okoli nas, ne glede na to kako velik oz. majhen je. Kampanja ozavešča o ciljih trajnostnega razvoja, ki so jih leta 2015 sprejele države članice Združenih narodov, med njimi so tudi izkoreninjenje revščine, zaščita planeta ter mir in blaginja za vse ljudi na svetu. Cilje je mogoče podpreti v kinematografih, na družbenih omrežjih s hashtagom #SmallSmurfsBigGoals ter na www.smallsmurfsbiggoals.com, kjer ugotovite, kateremu Smrkcu ste najbolj podobni in kateri cilj vam je najbolj pisan na kožo.

19. marca, na predvečer mednarodnega dneva sreče, so Smrkci doživeli VIP premiero v mariborskem Cineplexxu, ki jo je obiskala tudi izkušena ekipa igralcev, ki je malim čudežnim bitjem posodila svoje glasove: Katja Ajster – Kataya (Smrketa), Miha Rodman (Klada), Primož Vrhovec (Bistri) in Jernej Kuntner (Gargamel), ki je ob enem tudi režiser slovenske sinhronizacije.


Ekipa, ki je Smrkcem posodila glas: Katja Ajster – Kataya, Miha Rodman, Primož Vrhovec in Jernej Kuntner, foto: Nejc Fon


Katja Ajster - Kataya, foto: Nejc Fon


Primož Vrhovec, foto: Nejc Fon


Primož Vrhovec, Miha Rodman, Jernej Kuntner, Miša Margan, foto: Nejc Fon


Miha Rodman, foto: UNICEF Slovenija


Azra Selimanović in Jernej Kuntner, foto: Nejc Fon


Maša Merc, foto: UNICEF Slovenija


Miran Rudan, foto: Nejc FonVeč o majhnih Smrkcih, velikih ciljih: www.smallsmurfsbiggoals.com