Team UNICEF:  pretecite ali prehodite 5 km in odklenite donacijo za otroke

Team UNICEF: pretecite ali prehodite 5 km in odklenite donacijo za otroke

S pomočjo teka ali hoje lahko do 18. septembra odklenete donacijo za zaščito otrokovih pravic v Braziliji in po svetu.

Kako deluje?

Do 18. septembra si na mobilne telefone namestite aplikacijo za športno aktivnost (RunKeeper, Strava, Nike+, Runtastic, MapMyRun) in jo sinhronizirajte z uporabniškim računom, ki si ga enostavno ustvarite na www.teamunicef.org. Namesto mobilnega telefona lahko uporabite tudi pametno uro.

Vklopite aplikacijo za športno aktivnost na svojem mobilnem telefonu in pretecite ali prehodite 5 km, s čimer odklenete donacijo za UNICEF v višini 5 brazilskih realov (okoli 1,37 evra). Donacije prispevajo UNICEF-ovi korporativni partnerji.Kakšen je namen zbiranja donacij?

Projekt Team UNICEF je za zaščito otrokovih pravic lansiral UNICEF, v času olimpijskih in paraolimpijskih iger v Riu. Po ocenah je v Braziliji vsak dan umorjenih 30 otrok in adolescentov. Več kot 1 od 3 smrti adolescentov v državi je posledica umora; za primerjavo: v celotni populaciji je 1 od 20 smrti posledica umora. Za najranljivejše otroke v Braziliji je izpostavljanje nasilju in izkoriščanju vsakdan. Veliki dogodki kot so olimpijske ali paraolimpijske igre še povečujejo tveganje za otroke, vključno s spolnimi zlorabami in otroškim delom. Med cilji projekta Team UNICEF so zato povečati zavedanje javnosti:

  • o otrokovi pravici do igre,
  • o športu kot orodju za vključenost otrok in mladostnikov v družbo
  • o zaščiti otrok in mladostnikov med velikimi dogodki.

Projektu Team UNICEF se je do sedaj pridružilo že več kot 22.200 ljudi, ki so pretekli ali prehodili več kot 376.000 kilometrov in s tem odklenili za več kot 14.900 evrov donacij.

Pridružite se tudi vi!