5 razlogov za prijavo v UNICEF-ovo tekaško skupino za Ljubljanski maraton

5 razlogov za prijavo v UNICEF-ovo tekaško skupino za Ljubljanski maraton

UNICEF-ova tekaška skupina bo 30. oktobra tekla na Ljubljanskem maratonu. Del prijavnine namenjamo programom pomoči za otroke v državah v razvoju. Pridružite se nam, prijave zbiramo do 15. avgusta!

1. Tečete za otroke in spreminjate svet na bolje 
V državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi 10.000 korakov, da bi prišel do pitne vode. Številni otroci zato ne hodijo v šolo ali zamujajo čas, ko bi se lahko igrali s sovrstniki in bili preprosto otroci. Nedopustno je, da je pitna voda za ogromno ljudi še vedno nedosegljiva želja, zato del vaše prijavnine na maraton namenjamo za zagotavljanje vode, hrane, zdravstvene oskrbe in izobraževanja za otroke v državah v razvoju.2. Višina prijavnine v UNICEF-ovo tekaško skupino za Ljubljanski maraton je enaka višini posamične prijave na maraton, pri čemer s prijavo v UNICEF-ovo tekaško skupino pomagate še otrokom 

Prijavnina v UNICEF-ovo tekaško skupino za Ljubljanski maraton znaša 35 EUR – enako kot posamična prijava na maraton neposredno pri organizatorju. Od 35 EUR bomo 5 EUR namenili za UNICEF-ove programe pomoči v državah v razvoju. 

3. Z nekaj sreče prejmete brezplačen strokovni trening 
Dvajsetim izžrebanim tekačem bomo omogočili brezplačne strokovne priprave na maraton pod vodstvom Mateja Bunderle, profesorja športne vzgoje in strokovnjaka za tek. Skupinske vadbe bodo potekale 2 uri na teden - vsak torek in petek od 18.00 do 19.00 na Kodeljevem v Ljubljani. Z vadbo pričnemo v torek, 23. avgusta. Treningi bodo prilagojeni tako začetnikom kot izkušenim rekreativnim tekačem, ki se želijo kvalitetno pripraviti na maraton.

4. Brezplačno prejmete tekaško majico UNICEF 
Vsi prijavljeni tekači boste prejeli tekaško majico UNICEF in promocijsko darilno vrečko.

5. Brezplačno prejmete tedenska priporočila za vadbo 

Vsi prijavljeni tekači boste dvakrat tedensko na elektronski naslov prejeli priporočila za vadbo, ki jih bo pripravljal Matej Bunderla, profesor športne vzgoje in strokovnjak za tek, za kvalitetno pripravo na maraton.


Prijave v UNICEF-ovo tekaško skupino za Ljubljanski maraton sprejemamo do 15. avgusta tukaj.