Team Refugees - ljubezen in šport nimata meja

Team Refugees - ljubezen in šport nimata meja

Na Olimpijskih igrah v Riu prvič v zgodovini tekmuje ekipa 10 beguncev – najvišje kvalificiranih begunskih športnikov, ki so jih krizne razmere prisilile, da zapustijo svoje domove in države, ne pa tudi, da opustijo svoje sanje.

Kot je dejal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomas Bach, gre za zgodovinsko dejanje, ki simbolično pomeni prebujanje upanja za begunce po vsem svetu ter usmerja pozornost javnosti na begunsko problematiko.

Spoznajte ekipo beguncev.


Podporo ekipi sta izrazila tudi UNICEF in UNHCR v sodelovanju s partnerji (ONE, Sesame Street, Save the Children, International Rescue Committee) ter številne znane osebe, med drugim tudi papež Frančišek, Mia Farrow, Danny Glover, jordanska kraljica Rania, Grover iz Sezamove ulice, Novak Djoković in drugi.

Svojo podporo so na družbenih omrežjih delili tudi komiki Boštjan Gorenc Pižama, Gašper Bergant, Perica Jerković in Uroš Kuzman ...


... ter ambasador mladih pri kampanji UNICEF-a in EU Emergency Lessons Nejc Oblak.


Ekipo lahko podprete tudi vi, tako da na družbenih omrežjih objavite podporo v obliki fotografije, videa ali teksta s hashtagom #TeamRefugees.

Ekipi lahko sledite tudi na Facebooku, Instagramu, Twitterju in Snapchatu (@TeamRefugees).

Pridružite se skupini športnikov, ki beguncem po vsem svetu prinašajo novo upanje! Navijajmo za Team Refugees in širimo ljubezen!