Boštjan Nachbar o naj šolski aktivnosti #EmergencyLessons

Boštjan Nachbar o naj šolski aktivnosti #EmergencyLessons

Priljubljeni košarkar v kampanji #EmergencyLessons nadaljuje z ozaveščanjem o pomenu izobraževanja za otroke v kriznih razmerah in obuja spomine na svoje šolske dni. Kljub temu, da je imel v šoli najraje zgodovino, na koncu ni postal učitelj zgodovine, se je pa vanjo zapisal kot eden najuspešnejših košarkarjev v Sloveniji.

Boštjan »Boki« Nachbar je konec maja z ekipo UNICEF-a Slovenija obiskal nekdanja žarišča ebole v Gvineji. Od takrat svoje sledilce na družbenih omrežjih nagovarja prek spletnih videov, v katerih ozavešča o pomenu izobraževanja za otroke v kriznih razmerah.

V najnovejšem videu, ki je pravzaprav odgovor na video dveh gvinejskih deklic, Boki razkriva, kako se je v Gvineji na lastne oči prepričal o pomenu izobraževanja in širjenja informacij. V času epidemije ebole so ljudje v šolah, prek radijskih postaj v lokalnem jeziku in v TV-šotorih, prejemali številne življenjsko pomembne informacije o preventivi, s katero so uspeli zajeziti širjenje virusa.

Nadvse uspešen košarkar se dobro zaveda, kako pomembno lahko šola in izobraževanje vplivata na otroke, ne le danes, temveč tudi v prihodnosti. »V mojih mladih letih je bil zame najljubši predmet zgodovina. Na koncu sicer nisem postal profesor zgodovine, saj sem se že takrat ukvarjal s košarko, ki je še danes del mojega življenja,« priznava Boki.

Bokijev video je navdahnil video dveh gvinejskih deklic:Priljubljeni košarkar je v odgovor posnel svoj video:Svoj odgovor na video gvinejskih deklic je posnel tudi Tom Hiddleston, UNICEF-ov ambasador dobre volje: