Bi radi na Ljubljanskem maratonu tekli tudi za dober namen?

Bi radi na Ljubljanskem maratonu tekli tudi za dober namen?

V državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi 10.000 korakov, da bi prišel do pitne vode; nedopustno je, da je za nekatere otroke pitna voda še vedno nedosegljiva želja. UNICEF Slovenija zato tudi letos zbira prijave v tekaško skupino, ki bo na 21. Ljubljanskem maratonu 30. oktobra tekla za otroke ter jim prihranila marsikateri boleč korak v življenjih.

Vsak otrok na svetu bi moral imeti dostop do čiste pitne vode, kljub temu pa v državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi 10.000 korakov, da bi prišel do pitne vode. Zaradi dolgotrajne hoje po vodo številni otroci ne hodijo v šolo in zamujajo dragoceno priložnost za izobraževanje. Od dostopa do vodnih virov sta odvisna preživetje in prihodnost na tisoče otrok na svetu. S podporo darovalcev in partnerjev v odmaknjenih predelih in oddaljenih vaseh UNICEF gradi vodnjake in postavlja vodne črpalke. Tako lahko otroci čas, ki so ga prej namenjali hoji po vodo, izkoristijo za šolanje in z izobrazbo poskrbijo za boljšo prihodnost.

Na maratonu bomo korakali za otroke, da njim ne bo treba

UNICEF-ova tekaška skupina bo na Ljubljanskem maratonu 30. oktobra naredila številne rekreativne, zabavne in sproščujoče korake ter otrokom po vsem svetu prihranila marsikateri boleč korak v njihovih življenjih. Tekači bodo ne le opozorili na nepravičnost, ki jo milijoni otrok po svetu trpijo vsak dan, temveč bodo del prijavnine namenili tudi za zagotavljanje vode, hrane, zdravstvene oskrbe in izobraževanja za otroke v državah v razvoju, v okviru UNICEF-ovih programov pomoči. Prijava na maraton znaša 35 EUR, od tega pa bo UNICEF Slovenija za programe pomoči namenil 5 EUR. Prijave so možne do 15. avgusta na tej spletni strani ali na telefonski številki 01 583 80 80 (vsak delovnik med 9. in 15. uro).

V zahvalo za vaše korake boste prejeli majico UNICEF in priporočila za vadbo, 20 izžrebanim prijavljenim tekačem pa bodo omogočili brezplačne strokovne priprave na maraton.

Prijavite se v tekaško skupino UNICEF-a in tecite za otroke. Dobrodošel je prav vsak korak!