Punčke iz cunj, ki rešujejo življenja

Punčke iz cunj, ki rešujejo življenja

9. junija bodo UNICEF-ove Punčke iz cunj že tradicionalno gostovale v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani. Punčke iz cunj, ki jih ustvarjajo številni prostovoljci iz vse Slovenije, nosijo posebno poslanstvo, saj njihova posvojitev omogoča cepljenje otrok v državah v razvoju. Priljubljen dobrodelni projekt letos praznuje 13. rojstni dan, na razstavi pa bodo tokrat tudi punčke, ustvarjene v Azilnem domu v Logatcu.

V pisani svet UNICEF-ovih Punčk iz cunj boste lahko vstopili 9. junija ob 18. uri v Desnem atriju ljubljanske Mestne hiše na Mestnem trgu 1. Punčkam, ki so jih vse leto pridno izdelovali prostovoljci iz Slovenije, so se tokrat pridružile tudi punčke, ki so jih ustvarili v Azilnem domu v Logatcu, zato bo tokratna razstava res nekaj posebnega. Svojo izbranko boste lahko posvojili in s tem prispevali za cepljenje otrok v državah v razvoju proti šestim nevarnim otroškim boleznim. Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, namreč vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok. Že z 20 evri lahko UNICEF zagotovi nakup in dostavo cepiv ter izobraževanje zdravstvenega osebja – tako vsaka posvojena Punčka iz cunj reši eno neprecenljivo otroško življenje. S projektom je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje več kot 17.800 otrok v državah v razvoju.

Otvoritev razstave, ki bo na ogled do 14. junija, bodo s plesno-pevskimi nastopi popestrili Ula Ložar, prva slovenska predstavnica na otroški Evroviziji 2014, talentirani mladi pevki Flora Krampač in Lara Grbić ter plesalci iz Plesne šole Mojce Horvat. Ob tej priložnosti bomo lahko prisluhnili tudi glasbenemu nastopu Siran in Omida iz Irana, ki bivata v Azilnem domu v Logatcu.


Punčke iz cunj z dnevniki bodo na ogled v Konzorciju od 13. do 26. junija.

Tudi sicer bo mesec obarvan z dobrimi zgodbami Punčk iz cunj. 13. junija ob 17. uri bo v Konzorciju Mladinske knjige na Slovenski cesti 29 v Ljubljani otvoritev razstave Punčk iz cunj z dnevniki. Gre za punčke, ki jih v začetku šolskega leta sešijejo v vrtcih in šolah po Sloveniji. Punčka nato celo leto kroži po domovih otrok, ki  pišejo in redno ustvarjajo dnevnik punčke. Dnevnike, v katerih so zapisane dogodivščine s punčkami, boste lahko v Konzorciju prebirali vse do 26. junija.

Več o projektu Punčka iz cunj.