UNICEF bo okrepil pomoč v Grčiji, kjer je nastanjenih 22.000 otrok beguncev in migrantov

Vpliv migrantske in begunske krize v Evropi ter načini odpravljanja posledic, ki jih ta pušča na otrocih, je osrednja tema obiska UNICEF-ove regionalne direktorice za centralno in vzhodno Evropo Marie-Pierre Poirier in Nane Mouskouri, priznane pevke, humanitarke in UNICEF-ove ambasadorke dobre volje.

Štiridnevni obisk Poirierjeve, ki je tudi UNICEF-ova posebna koordinatorka za področje beguncev in migrantov v Evropi, v družbi ambasadorke dobre volje Mouskourijeve vključuje obiske terena, kjer si bodo delegati ogledali stanje na področju zagotavljanja pomoči otrokom beguncem in migrantom ter njihovim družinam v Atenah in Pireju.

Med 55.000 migranti in begunci, ki so obtičali v Grčiji in so nastanjeni v 35 centrih na celini in po otokih, je okoli 22.000 otrok.

»Pozdravljamo neverjetno odločenost Grkov, vlade in civilne družbe, da pomagajo številnim ljudem v stiski,« je ob obisku povedala Poirierjeva. »Žal vsega ne morejo storiti sami. Zato UNICEF krepi svojo pomoč v Grčiji, v sodelovanju z vlado, humanitarnimi partnerji in drugimi agencijami ZN, da zagotovimo več podpore za otroke in zadovoljimo njihove najnujnejše potrebe v smislu zaščite, zdravstva in izobraževanja.«