Lado Leskovar prejemnik plakete glavnega mesta Ljubljane

Lado Leskovar prejemnik plakete glavnega mesta Ljubljane

Mestna občina Ljubljana je podelila plaketo glavnega mesta Ljubljane za leto 2016 slovenski glasbeni legendi in UNICEF-ovem ambasadorju Ladu Leskovarju.

Mestna občina Ljubljana je nedavno podelila najvišja priznanja mesta Ljubljana za leto 2016. Naš dolgoletni podpornik in prijatelj otrok, Lado Leskovar, je prejemnik plakete glavnega mesta Ljubljane za leto 2016. Kot nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija od leta 1998 s svojo predanostjo in vztrajnostjo aktivno prispeva k boljšemu življenju otrok doma in po svetu, širi razumevanje o otrokovih pravicah, spodbuja njihovo uresničevanje in si prizadeva za prednostno obravnavo otrok ter njihovih potreb. 


Fotografija: Lado Leskovar in Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, na slavnostni podelitvi priznanj glavnega mesta Ljubljane 

Ob podelitvi so organizatorji zapisali: 

"Znani pevec šansonov in popevk, ki ima za seboj bogato slovensko in evropsko kariero in ki se je z nekaj odmevnimi vlogami vpisal tudi v filmsko zgodovino, je zavzet borec za boljše življenje otrok doma in po svetu. Od leta 1998 kot nacionalni ambasador UNICEF-a aktivno sodeluje pri organizaciji dogodkov in akcij zbiranja sredstev za programe pomoči otrokom v državah v razvoju. Že od samega začetka podpira odmeven projekt Punčke iz cunj ter s svojimi obiski redno razveseljuje prostovoljke in otroke v vrtcih in šolah."

Ladu Leskovarju iskreno čestitamo!