Dobrosrčnost ne gre nikoli iz mode

Dobrosrčnost ne gre nikoli iz mode

UNICEF-ove Punčke iz cunj, ki jih že 13 let izdelujejo prostovoljci iz vse Slovenije, so tokrat ustvarile priznane slovenske oblikovalke, članice zadruge Zoofa.

Vsaka od njih je v punčko dala del sebe, zato vsaka punčka nosi značilni pečat ustvarjalke. Da gre za več kot le igračo, priča tudi dejstvo, da s posvojitvijo punčke iz Zoofe pomagamo petim otrokom v državah v razvoju, s cepivom proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus). Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, namreč po svetu še vedno vsako minuto umrejo trije otroci. Punčke so na voljo za posvojitev na Bregu 12 v Ljubljani.

Fotografije Punčk iz cunj, ki so nastale v sodelovanju z Zoofo, si lahko ogledate tukaj.


Punčke iz cunj lahko posvojite v Zoofi


Oblikovalka Neli Štrukelj s posvojiteljico Medejo Lončar, predsednico uprave UNICEF-a Slovenija, in punčko Anelizabeto


Oblikovalka Nina Holc s posvojiteljico in punčko Malo gozdno vilo Mo


Oblikovalka Sanja Grcić s posvojiteljico in punčko Cvetko


Oblikovalke Tina Pavlin, Editta Zelolepo in Simona Kogovšek s punčkami

Članice zadruge ZOOFA, ki sodelujejo v projektu: Renata Bedene, Stanka Blatnik - sb fashion, Mojca Celin - PRINCIP, Sanja Grcić - Firma by Sanja, Nina Holc – NI (never identical), Simona Kogovšek - pisano na kožo, Barbara Franjič in Karmen Sanda - PatriciaPie, Tina Pavlin,  Jelena Proković - JSP,  Neli Štrukelj - Nelizabeta, Vesna Štih, Editta Zelolepo - Zelolepo.