Punčke iz cunj: nove modne mojstrovine slovenskih oblikovalk

Punčke iz cunj: nove modne mojstrovine slovenskih oblikovalk

Maja se obeta prav posebna razstava priznanih oblikovalk zadruge Zoofa, ki ustvarjajo v UNICEF-ovem projektu Punčka iz cunj.

UNICEF-ova Punčka iz cunj je več kot igrača, saj simbolizira otroka iz države v razvoju, ki potrebuje cepljenje. Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, namreč vsako leto še vedno umre 1,5 milijona otrok - trije vsako minuto. S posvojitvijo Punčke iz cunj otroku omogočimo cepljenje. S projektom je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje več kot 17.800 otrok.

Unikatne punčke iz cunj, vrhunske oblikovalske mojstrovine, je tokrat izdelalo 12 priznanih oblikovalk in ustvarjalk zadruge Zoofa. Vsaka punčka nosi značilni odtis ustvarjalke in je sama po sebi modna umetnina. Posvojiti jih bo mogoče 5. maja ob 10. uri v trgovini ZOOFA v Ljubljani, do posvojitve vseh 12 punčk.

Več o projektu Punčka iz cunj


Punčka Neli Štrukelj.


Punčka Editte Zelolepo.


Punčka Mojce Celin.


Punčka Nine Holc.


Punčka Barbare Franjić in Karmen Sanda.


Punčka Simone Kogovšek.


Punčka Renate Bedene.


Punčka Vesne Štih.


Punčka Tine Pavlin.


Punčka Stanke Blatnik Blagotinšek.

Članice zadruge ZOOFA, ki sodelujejo v projektu: Renata Bedene, Stanka Blatnik - sb fashion, Mojca Celin - PRINCIP, Sanja Grcić - Firma by Sanja, Nina Holc – NI (never identical), Simona Kogovšek - pisano na kožo, Barbara Franjič in Karmen Sanda - PatriciaPie, Tina Pavlin,  Jelena Proković - JSP,  Neli Štrukelj - Nelizabeta, Vesna Štih, Editta Zelolepo - Zelolepo.