UNICEF preživelim v potresu v Ekvadorju dostavil 20 tisoč tablet za prečiščevanje vode

UNICEF preživelim v potresu v Ekvadorju dostavil 20 tisoč tablet za prečiščevanje vode

UNICEF je v Pedernales, ki ga je potres najhuje prizadel, dostavil 20 tisoč tablet za prečiščevanje vode. UNICEF-ova ekipa na terenu ocenjuje obseg posledic potresa, ki je prizadel tudi najmlajše prebivalce.

Po zadnjih podatkih je v potresu umrlo vsaj 272 ljudi, več kot 2.500 pa jih je bilo ranjenih. Škoda je največja v mestih Pedernales, Chone, Muisne, Bahía de Caráquez, Manta, Portoviejo, Esmeraldas in Guayaquil, zaradi česar je vlada razglasila izredne razmere.

UNICEF bo še naprej v sodelovanju s humanitarnimi partnerji zagotavljal izobraževanje, zaščito, sanitetne pripomočke in pripomočke za vodo, vključno s paketi nujne pomoči za izobraževanje in šotori. Med ključnimi prioritetami so preprečevanje širjenja bolezni, zaščita otrok, ki v kaotičnih razmerah ostanejo ločeni od svojih staršev, ter zagotavljanje psihosocialne pomoči otrokom in možnosti nadaljnjega izobraževanja.Za takojšnjo pomoč otrokom, ki jih je prizadel potres, UNICEF potrebuje milijon dolarjev.

UNICEF Slovenija je že pričel z zbiranjem sredstev za nujno pomoč prizadetim v potresu v Ekvadorju

Posamezniki lahko prispevajo sredstva za pomoč:

  • preko spletne strani UNICEF-a Slovenija
  • s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo UNICEF5 na 1919 darujete 5 evrov;
  • z nakazilom na: Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana, račun: SI56 0201 3025 9875 526, koda namena: CHAR, namen: Pomoč Ekvadorju, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, sklic: SI00 41103