Junior ambasadorji: dobrodelnost kot poklon mamam

Junior ambasadorji: dobrodelnost kot poklon mamam

Junior ambasadorki UNICEF-a, Katarina in Rebecca Agius Jager, sta z dobrodelnostjo obeležili materinski dan. K soustvarjanju sta povabili vrstnike, zbrana sredstva pa namenjata UNICEF-u za pomoč otrokom po vsem svetu.

Katarina in Rebecca Agius Jager kot Junior ambasadorki UNICEF-a s svojimi idejami in aktivnostmi spreminjata svet na bolje. Ob materinskem dnevu sta izvedli dobrodelno akcijo za pomoč otrokom v kriznih razmerah po vsem svetu. 

K ustvarjanju sta povabili sošolce, ki so pripravili pisne prispevke in risbice, namenjene mamicam. Zbrane pisne in likovne umetnine sta ambasadorki oblikovali v knjižice – darila za mamice ob njihovem prazniku, ki sta jih ponudili učiteljem, učencem in drugim obiskovalcem šole, v zameno za prostovoljne prispevke za otroke, ki potrebujejo pomoč v kriznih razmerah po vsem svetu. Zaupali sta nam, da ju veseli, da sta otroke spodbudili k razmišljanju o svetu okoli nas in kreativnemu ustvarjanju, zanimanja za sodelovanje je namreč bilo veliko.O Junior ambasadorjih UNICEF-a 

Junior ambasadorji UNICEF-a sovrstnike in splošno javnost ozaveščajo o pravicah in odgovornostih otrok ter zbirajo sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju. Otroke in mlade spodbujajo k aktivnemu spreminjanju sveta na bolje in jim z lastnimi izkušnjami pokažejo, da ni potrebno čakati, da odrasteš, da bi kaj spremenil, če vidiš, da gre v svetu kaj narobe. Več tukaj.