UNICEF-ove punčke iz cunj domujejo na Ljubljanskem gradu

UNICEF-ove punčke iz cunj domujejo na Ljubljanskem gradu

Včerajšnji praznični večer na Ljubljanskem gradu so zaznamovale UNICEF-ove punčke iz cunj, ki so bile posebej za to priložnost oblikovane z navdihom grajskega okolja in tako postale grajske mične gospodične.

Otvoritev razstave je gostil dolgoletni ambasador UNICEF-a Slovenija Lado Leskovar, ki je skupaj z Nušo Derenda ustvaril čaroben glasbeni večer z dobrodelno noto. Decembrski čas je za mnoge čas toplih trenutkov v krogu najbližjih, veselih dogodkov, obdarovanj in iskrenih želja. To je tudi čas, ko lahko z drobnimi dejanji pomagamo najbolj ranljivim. S tem vodilom je UNICEF Slovenija včeraj v Zgornjem lapidariju na Ljubljanskem gradu otvoril razstavo punčk iz cunj, s katerimi že vrsto let zbira sredstva za cepljenje otrok v državah v razvoju proti šestim nevarnim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus). UNICEF-ovi podatki kažejo, da zaradi bolezni, ki bi lahko enostavno preprečili s cepljenjem, vsako leto še vedno umre približno 1,5 milijona otrok.
Edinstvene punčke, ki so jih v znamenju grajskega okolja posebej za to priložnost ustvarile UNICEF-ove prostovoljke iz vse Slovenije, bodo v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu na voljo do srede, 6. januarja 2016. Z donacijo 20 evrov bodo obiskovalci lahko posvojili punčko, ki je edinstveno darilo, s katerim bodo zagotovo razveselili nekoga od svojih najbližjih, hkrati pa rešili življenje enega otroka v državah v razvoju.
Včerajšnji družabni večer je znova potrdil, da so UNICEF-ove punčke iz cunj resnično eden najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov v Sloveniji, ki spodbuja ustvarjalno izdelovanje punčk prostovoljk in prostovoljcev iz vse Slovenije, povezovanje različnih generacij in spletanje prijateljskih vezi med izdelovalci ter posvojitelji punčk. S podporo vseh sodelujočih je UNICEF Slovenija doslej rešil že več kot 17.600 otroških življenj.

Včerajšnji praznični večer na Ljubljanskem gradu so zaznamovale UNICEF-ove punčke iz cunj, ki so bile posebej za to...

Posted by UNICEF Slovenija on Thursday, December 10, 2015