Združeni za otroke na 20. Ljubljanskem maratonu

Združeni za otroke na 20. Ljubljanskem maratonu

124 tekačev teklo za dober namen

Na včerajšnjem 20. Ljubljanskem maratonu je prvič tekla tudi tekaška skupina UNICEF, združena za otroke. V njej je 124 srčnih posameznikov premagovalo tekaške kilometre in hkrati opozarjalo na nepravičnosti, ki jih milijoni otrok po svetu trpijo vsak dan. 

Na svetu je namreč milijone otrok, ki nimajo dostopa do čiste pitne vode, hrane, osnovne zdravstvene oskrbe, izobraževanja in zaščite pred izkoriščanjem in zlorabami. Milijoni so ujeti v kriznih žariščih, ki nastanejo kot posledica naravnih nesreč, oboroženih spopadov ali prepleta obojega. Ti otroci nujno potrebujejo pomoč, da bi preživeli. UNICEF verjame, da otroci potrebujejo posebno skrb in zaščito, da bi kasneje v življenju uresničili polni potencial, s čimer lahko ustvarijo boljšo prihodnost zase in prispevajo k uspešnemu razvoju naroda, s tem pa tudi trajnostnega razvoja sveta. Zato s svojimi programi pomoči UNICEF otrokom zagotavlja pitno vodo, hrano, ustrezno zdravstveno oskrbo, šolanje in zaščito ter nujno pomoč v kriznih razmerah. 

UNICEF-ove programe pomoči otrokom po vsem svetu je na včerajšnjem maratonu podprlo 124 tekačev, združenih v tekaški skupini UNICEF. Priprave na maraton so več kot dva meseca potekale v sodelovanju z Matejem Bunderlo, strokovnjakom za tek. Tekaško skupino UNICEF sta podprla tudi Microsoft Slovenija, saj je bilo med srčnimi tekači kar 42 njihovih zaposlenih, in Summit Motors s 25 tekači.  

Foto: Marko Uhan

Posted by UNICEF Slovenija on Monday, October 26, 2015