Nagradna igra #UpgradeYourWorld

Nagradna igra #UpgradeYourWorld

Sodelujte v nagradni igri in se pridružite tekaški skupini UNICEF na Ljubljanskem maratonu!

Tekaška skupina UNICEF, ki bo na letošnjem Ljubljanskem maratonu tekla za dober namen, šteje že 122 srčnih tekačev. Z malce sreče se ji ob sodelovanju v nagradni igri #UpgradeYourWorld  lahko pridružite tudi vi! Dvema sodelujočima bomo podarili prijavnini za sodelovanje v tekaški skupini UNICEF na Ljubljanskem maratonu. V nagradni igri lahko sodelujete do vključno 28. septembra 2015. Prijavite se zdaj!

V državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi deset tisoč korakov, da bi prišel do pitne vode. Zaradi dolgotrajne hoje po vodo številni otroci ne hodijo v šolo. Nedopustno je, da je čista pitna voda za ogromno ljudi še vedno nedosegljiva želja. Vsak otrok na svetu bi moral imeti  dostop do čiste pitne vode. 

Tekaška skupina UNICEF bo združena za otroke 25. oktobra v Ljubljani naredila še več korakov, kot jih otroci naredijo vsak dan na poti po vodo. S tem bodo tekači opozorili na nepravičnost, ki jo milijoni otrok po svetu trpijo vsak dan.

UNICEF sodeluje s partnerji pri zagotavljanju dostopa do izboljšanih vodnih virov po vsem svetu. Od tega je odvisno preživetje in prihodnost na tisoče otrok na svetu. S podporo darovalcev in partnerjev v odmaknjenih predelih in oddaljenih vaseh UNICEF gradi vodnjake in postavlja vodne črpalke. Tako lahko otroci čas, ki so ga prej namenjali hoji po vodo, izkoristijo za šolanje in z izobrazbo poskrbijo za boljšo prihodnost.

Microsoft Slovenija in njegovi zaposleni podpirajo tekaško skupino UNICEF na Ljubljanskem maratonu, kjer se bo skupini priključilo 40 zaposlenih in njihovih partnerjev. Microsoft želi s projektom Upgrade Your World opozoriti na tiste posameznike in organizacije, ki pomagajo svet delati boljši. »Z zagotavljanjem pitne vode otrokom v državah v razvoju UNICEF zagotovo sodi med tiste organizacije, ki si zaslužijo našo podporo. Pitna voda otrokom ne omogoča le golega preživetja, pač pa jim odpira možnost izobraževanja. Čas, namenjen iskanju vode, lahko otroci s pomočjo UNICEF-a porabijo za pridobivanje novega znanja in si na ta način odpirajo nove možnosti«, je povedala Katra Šemrov, vodja komunikacij in družbene odgovornosti pri Microsoftu Slovenija.