Združeni tečemo za otroke na Ljubljanskem maratonu

Združeni tečemo za otroke na Ljubljanskem maratonu

Pridružite se tekaški skupini UNICEF in pomagajte otrokom sveta

V državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi deset tisoč korakov, da bi prišel do pitne vode. Zaradi dolgotrajne hoje po vodo številni otroci ne hodijo v šolo. Nedopustno je, da je čista pitna voda za ogromno ljudi še vedno nedosegljiva želja. Vsak otrok na svetu bi moral imeti dostop do čiste pitne vode! 

Skupaj z
Matejem Bunderlo (levo na fotografiji), profesorjem športne vzgoje in dolgoletnim strokovnjakom za tek, želimo privabiti čim več tekačev, ki bodo na maratonu zastopali otroke, ki vsak dan romajo po vodo in živijo v pomanjkanju.

Tekaška skupina UNICEF bo združena za otroke 25. oktobra v Ljubljani naredila še več korakov, kot jih otroci naredijo vsak dan na poti po vodo.
S tem bo opozorila na nepravičnost, ki jo milijoni otrok po svetu trpijo vsak dan.

Vabimo tekače, začetnike, rekreativce in profesionalce, da se pridružijo tekaški skupini UNICEF in pomagajo otrokom sveta.Vsak tekač bo dobil tekaško majico UNICEF, pa tudi priporočila za vadbo in priprave na maraton. To pa še ni vse. Petim izžrebanim tekačem bomo omogočili brezplačne priprave na maraton pod strokovnim vodstvom Mateja Bunderle. Prvi član tekaške skupine UNICEF je Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenija (na fotografiji desno).
 

Prijave sprejemamo do 15. 8. 2015. Prijavite se zdaj. 

Prijavnina znaša 35 EUR. Od tega bo 30 EUR namenjenih prijavi na jubilejni 20. Ljubljanski maraton, 5 EUR pa darujete za pomoč otrokom. V zahvalo za vaše korake pa boste prejeli majico UNICEF in svetovanje ter priporočila za vadbo in za pet izžrebanih prijavljenih tekačev priprave na maraton (dve uri na teden). 

Veseli bomo, če bomo na Ljubljanskem maratonu združeni za otroke pretekli čim več korakov. Pridružite se nam! Združeni smo močnejši!

P.S. Prosimo vas, pošljite SMS s ključno besedo OTROCI5 na 1919 in prispevajte 5 evrov za izboljšanje dostopa do čiste pitne vode otrokom v Čadu.  Tako bodo otroci lahko čas, ki so ga doslej namenjali hoji po vodo, izkoristili za šolanje in z izobrazbo poskrbeli za svojo lepšo prihodnost. 

Pravila in pogoji sodelovanja v tekaški skupini UNICEF