David Beckham obiskal otroke - žrtve nasilja v Kambodži

David Beckham obiskal otroke - žrtve nasilja v Kambodži

UNICEF-ov ambasador dobre volje David Beckham je obiskal Kambodžo, da bi spoznal, kako UNICEF pomaga otrokom - žrtvam nasilja, spolnih zlorab in izkoriščanja. Hkrati bo spoznal tudi programe posebne zaščite otrok pred nevarnostmi.

V začetku letošnjega leta in ob 10. obletnici, odkar je postal UNICEF-ov ambasador dobre volje, je Beckham skupaj z UNICEF-om predstavil pobudo 7: Sklad Davida Beckhama za UNICEF za zaščito milijonov otrok po svetu pred nevarnostmi. Zavezal se je, da bo uporabil svojo prepoznavnost, vpliv in poznanstva, da bi v okviru pobude zbrali čim več potrebnih sredstev, ter pozval svetovne voditelje, da ustvarijo spremembe z dolgoročnimi prednostmi za otroke.

Omenjeni sklad bo UNICEF-u omogočil uresničevanje programov za otroke po svetu, vključno s programi za pomoč otrokom žrtvam nasilja v Kambodži.

David Beckham, UNICEF-ov ambasador dobre volje, je ob obisku dejal: »Kambodžo sem obiskal, da bi spoznal otroke, ki so utrpeli nasilje, jim prisluhnil in spoznal, na kakšen način jim pomaga UNICEF skupaj s partnerji. Nedopustno je, da zaradi nasilja na svetu vsakih pet minut umre otrok. To moramo preprečiti.«