Vabljeni v pisano deželo Punčk iz cunj

Vabljeni v pisano deželo Punčk iz cunj

Posvoji punčko in reši otroka!

V torek, 26. maja 2015, vas ob 19. uri vabimo na otvoritev razstave Punčk iz cunj, ki bo potekala v Desnem atriju ljubljanske Mestne hiše, Mestni trg 1, Ljubljana, vse do 2. junija (v maju vsak dan od 8h do 20h, v juniju pa od 8h do 22h). 
Dogodek bo z odlomki iz monodrame Mulc popestril Bojan Emeršič, nastopil bo kitarski duo Aritmija, prireditev pa bo povezoval Aleš Ljoljo
Razstavo bo odprl gospod Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana.

Pred tem vas ob 17. uri vabimo v prvo nadstropje MKT Knjigarne Konzorcij na Slovenski cesti 29 v Ljubljani, kjer bodo otroci iz vrtcev in njihove vzgojiteljice predstavili svoje Punčke iz cunj z dnevnikiRazstava bo odprta do 8. junija 2015.Punčko posvojite z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. Punčki tako zagotovite nov dom, otroku v državah v razvoju pa priložnost za zdravo življenje. Punčke iz cunj so postale eden najbolj prepoznavnih projektov UNICEF-a Slovenija. V njem sodelujejo tako otroci iz vrtcev skupaj z vzgojiteljicami, prostovoljci iz vse Slovenije kot tudi starejši ljudje, ki v prostem času izdelujejo pisane punčke iz cunj. Z njihovo podporo je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje več kot 17.500 otrok v državah v razvoju proti šestim otroškim nalezljivim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus), kar je tudi temeljni namen projekta.