UNICEF-ova predstavitev pod Golovcem: Kako pomagamo otrokom v kriznih razmerah?

UNICEF-ova predstavitev pod Golovcem: Kako pomagamo otrokom v kriznih razmerah?

V UNICEF-ovem šotoru pod Golovcem si v soboto oglejte pripomočke za nujno pomoč v kriznih razmerah

V soboto, 9. 5. 2015, boste imeli priložnost spoznati, s kakšnimi pripomočki UNICEF pomaga otrokom v kriznih razmerah. Med  8. in 17. uro lahko obiščete poseben UNICEF-ov šotor pod Golovcem, ki bo postavljen v okviru prireditve Pot ob žici.

Predstavili vam bodo pakete, ki vsebujejo potrebščine za nujno pomoč otrokom in njihovim družinam v kriznih žariščih: šotor, oralno rehidracijsko sol, visoko hranilno terapevtsko hrano, trakove za merjenje podhranjenosti otrok, vrtec in šolo v škatli ter pripomočke za prvo pomoč. Tovrstno nujno pomoč lahko UNICEF v primeru naravnih nesreč ali oboroženih spopadov zagotovi v manj kot 48 urah kjerkoli na svetu. To omogoča stalna prisotnost UNICEF-a v več kot 190 državah sveta in neprecenljiva podpora mesečnih darovalcev Staršev otrok sveta. 

Dogodek bo namenjen predstavitvi paketov nujne pomoči in pridobivanju Staršev otrok sveta, mesečnih darovalcev, ki UNICEF-u omogočajo redno izvajanje programov pomoči otrokom po svetu in hitro zagotovitev nujne pomoči v kriznih razmerah.