UNICEF Slovenija zbira sredstva za pomoč prizadetim v potresu v Nepalu

UNICEF Slovenija zbira sredstva za pomoč prizadetim v potresu v Nepalu

UNICEF Slovenija je pričel z zbiranjem sredstev za zagotavljanje nujne pomoči otrokom in njihovim družinam, ki jih je v Nepalu prizadel katastrofalen potres.

Posamezniki lahko prispevajo:
* preko spletne strani z nakazilom s spletne banke ali s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Diners Club, Maestro za spletne nakupe)
* s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo UNICEF ali UNICEF5 na 1919 darujete 1 evro ali 5 evrov;
* z nakazilom na:
Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana
Račun: SI56 0201 3025 9875 526
Koda namena: CHAR
Namen: Potres v Nepalu
BIC banke prejemnika: LJBASI2X
Sklic: SI00 41888

Osrednji Nepal je danes prizadel eden najhujših potresov z magnitudo 7,9 stopnje in opustošil dolino Katmanduja. Silovito tresenje tal je terjalo ogromno življenj, porušilo številne stavbe, uničilo infrastrukturo in ohromilo telefonske povezave. Po zadnjih podatkih je v potresu umrlo več kot 2000 ljudi, več tisoč jih je poškodovanih, med njimi številni otroci. Število žrtev vztrajno narašča in mnogi so še vedno ujeti pod ruševinami. Razglašene so krizne razmere. Prebivalci nujno potrebujejo pomoč.

V Nepalu več kot 40 odstotkov prebivalcev predstavljajo otroci. Ti so v kriznih razmerah vselej najbolj ranljivi. Da bi preživeli, nujno potrebujejo pomoč.

UNICEF-ovi strokovnjaki na terenu na najbolj prizadetih območjih ocenjujejo potrebe otrok in njihovih družin, da jim bodo v nastalih kriznih razmerah lahko zagotovili nujno življenjsko pomoč. Za ta namen ima UNICEF v lokalnem skladišču vnaprej pripravljene pakete pomoči, ki vsebujejo pripomočke za prečiščevanje vode, terapevtsko hrano za pomoč podhranjenim, zdravila, sanitetni material in šotore. Za nadaljnje zagotavljanje pomoči UNICEF potrebuje takojšno podporo darovalcev.
---