David Guetta predstavlja globalni remiks pesmi Imagine za otroke sveta

David Guetta predstavlja globalni remiks pesmi Imagine za otroke sveta

Na silvestrski večer bo Lenonova legendarna pesem Imagine, himna o miru in upanju, odmevala na številnih prizoriščih po svetu v okviru globalnega gibanja, ki si prizadeva za boljši svet za vse otroke.

Danes bo predstavljen tudi globalni remiks pesmi Imagine, za katerega so svoj glas prispevali posamezniki z vsega sveta. Svetovno znani

DJ David Guetta je v remiks vključil glasove Katy Perry, Angelique Kidjo, Paua Gasola, Neymarja, Nicole Scherzinger, generalnega sekretarja ZN Ban Ki-moona; izvršnega direktorja UNICEF-a Anthonyja Lakea in celo astronavtke Samanthe Cristoforetti ter posameznikov, ki so svoje različice pesmi oddali preko aplikacije Touchcast.

Z izvajanjem pesmi Imagine na praznovanjih novega leta v Cape Townu, Londonu, Rio de Janeiru in New Yorku želijo organizatorji poudariti nujnost ukrepanja v zvezi s ključnimi izzivi, s katerimi se soočajo otroci po svetu: revščino, nasiljem, vplivom klimatskih sprememb in ovirami, ki mnogim otrokom preprečujejo, da bi dosegli polni potencial. 

Globalna pobuda Imagine, ki poteka pod okriljem UNICEF-a, se je združila s koalicijo skoraj 1.000 organizacij z vsega sveta, da bi vplivala na svetovne voditelje in vzbudila množično delovanje usmerjeno v prijaznejši svet do vseh otrok. 

"Predstavljati si moramo boljšo prihodnost za vsakega otroka in postati zavezani temu,” je dejala Yoka Brandt, namestnica UNICEF-ovega izvršnega direktorja. “Medtem ko globalna skupnost snuje agendo za 2015 in naprej, je potrebno otroke postaviti v središče razvojne agende, saj je njihova prihodnost pravzaprav prihodnost celotnega sveta.”

Globalni remiks je na voljo na povezavi: http://www.touchcast.com/imagine