Vabilo na otvoritev dobrodelne razstave punčk iz cunj v Državnem zboru

Vabilo na otvoritev dobrodelne razstave punčk iz cunj v Državnem zboru

Vabimo vas, da se nam pridružite na otvoritvi dobrodelne razstave UNICEF-ovih Punčk iz cunj, ki bo v torek, 7. oktobra 2014 ob 13.30 v preddverju velike dvorane Državnega zbora v Ljubljani.

Dogodek, ki bo potekal v znamenju obeleževanja 25. obletnice Konvencije o otrokovih pravicah, bosta povezovali Junior ambasadorki UNICEF-a Slovenija Rebecca in Katarina Agius Jager. Na otvoritvi bodo spregovorili predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in izvršni direktor UNICEF-a Slovenija Tomaž Bergoč, ki bodo zbrane pozvali, da posvojijo Punčke iz cunj ter s tem pomembno prispevajo k reševanju otroških življenj po vsem svetu . 

UNICEF Slovenija s projektom Punčka iz cunj zbira sredstva za cepljenje otrok v državah v razvoju proti šestim nevarnim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus). Punčka iz cunj je namreč tradicionalna igrača, ki je poznana v vseh kulturah sveta in zato primerna, da v projektu simbolizira otroka, ki potrebuje pomoč. Prav zato je nosilni slogan projekta »Posvoji punčko in reši življenje otroka«. Posameznik lahko z donacijo 20 EUR punčko posvoji in s tem omogoči cepljenje enega otroka proti šestim nevarnim boleznim. 

Cepljenje je namreč eden najučinkovitejših zdravstvenih ukrepov za reševanje otroških življenj. UNICEF-ovi podatki opozarjajo, da zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, vsako leto umre 1,5 milijona otrok. S podporo vseh sodelujočih v projektu Punčka iz cunj je UNICEF Slovenija v preteklih letih rešil več kot 17.000 otroških življenj.

Dobrodelna prodajna razstava Punčk iz cunj bo v Državnem zboru gostovala:
od ponedeljka, 6., do petka, 10. oktobra 2014 med 9. in 15. uro ter
v soboto, 11. oktobra 2014 med 9. in 12. uro.