Nov video Boštjana Nachbarja – svoj glas posodil otrokom iz Čada

Boštjan poziva posameznike, da tudi sami posodijo svoj glas otrokom iz kriznih žarišč

UNICEF-ov podpornik Boštjan Nachbar je posnel nov video, v katerem je svoj glas posodil otroku iz afriške države Čad in predstavil njegovo zgodbo. Prizadeva si, da bi bili glasovi otrok iz kriznih žarišč slišani, zato poziva posameznike, da na spletni strani www.glasoviotrok.si storijo enako.

Boštjan Nachbar je glavni obraz kampanje Glasovi otrok iz kriznih žarišč, s katero želita EU in UNICEF opozoriti na položaj milijonov otrok iz kriznih žarišč po vsem svetu. Številna krizna žarišča nikoli ne dosežejo naslovnic medijev ali pa se na njih znajdejo le za kratek čas, zaradi česar so tamkajšnji otroci pogosto pozabljeni. Da bi opozoril na njihov položaj, je Boštjan posnel poseben video. V njem predstavi zgodbo 9-letnega dečka Mousse, ki ga je spoznal avgusta, ko je skupaj z UNICEF-om Slovenija obiskal Čad.

Čad je le eno izmed kriznih žarišč, ki se že več let sooča s hudo prehransko krizo. Otroci se soočajo s pomanjkanjem hrane, pitne vode, ustrezne zdravstvene oskrbe in odraščajo v hudi revščini. Ti otroci nujno potrebujejo pomoč.

Boštjan poziva posameznike, da sodelujejo v kampanji in na www.glasoviotrok.si tudi sami posodijo svoj glas otrokom iz kriznih žarišč, da bodo njihovi glasovi slišani.

Več o kampanji:
Skupna kampanja EU in UNICEF-a Glasovi otrok iz kriznih žarišč omogoča otrokom, ki so jih prizadele naravne nesreče, oboroženi spopadi, prehranske krize in politični nemiri, da svoje zgodbe, z videoposnetki in fotografijami, predstavijo (svetovni) javnosti.

Otrokom iz kriznih žarišč lahko pomagamo vsi, in sicer tako, da jim posodimo svoj glas. Obiščite spletno stran kampanje www.glasoviotrok.si, kjer so predstavljene njihove zgodbe, in jih delite na svojih profilih v družbenih omrežjih. Z vašo pomočjo bodo otroci svoje zgodbe lahko povedali na glas.

Video je v visoki resoluciji za predvajanje na TV na voljo na povezavi: http://goo.gl/LdKYTP