UNICEF-ove punčke iz cunj se igrajo v središču Ljubljane

UNICEF-ove punčke iz cunj se igrajo v središču Ljubljane

Posebna kolekcija UNICEF-ovih Punčk iz cunj, ki so jih ustvarili znani obrazi, je v teh dneh na ogled na igrišču, ki je kar čez noč zraslo v središču Ljubljane: v izložbi blagovnice Nama. S projektom UNICEF Slovenija zbira sredstva za cepljenje otrok, kar omogoča zdrav začetek življenja za najranljivejše otroke sveta. Ko je otrok zdrav, se lahko namreč brezskrbno igra, obiskuje šolo in razvija svoje potenciale.

Po več kot desetih letih so znani oblikovalci iz vse Slovenije ponovno združili moči in ustvarili unikatne male mojstrovine: UNICEF-ove punčke iz cunj. To posebno kolekcijo si je mogoče vse do 25. maja ogledati v izložbi blagovnice Nama v Ljubljani oz. izbrati na www.punckeizcunj.si. Z donacijo 100 € posvojitelj Punčke iz cunj reši pet otroških življenj, saj zagotovi sredstva za cepljenje petih otrok proti najpogostejšim otroškim nalezljivim boleznim.

»Izjemno smo veseli in ponosni, da so se priznani ustvarjalci in ustvarjalke že tradicionalno odzvali na naše povabilo in se tako ponovno pridružili več kot 130 prostovoljkam in prostovoljcem, ki vse leto šivajo UNICEF-ove punčke iz cunj,« je ob tej priložnosti povedal Tomaž Bergoč, izvršni direktor UNICEF-a Slovenija. »Skupaj so ustvarili več kot 30 prav posebnih punčk in fantkov iz cunj, kar lahko zagotovi cepljenje za več kot 8 osnovnošolskih razredov otrok.«

»Vedno se z veseljem odzovemo na projekte z dobrodelno noto. Širjenje ljubezni z UNICEF-ovimi punčkami iz cunj se nam zdi izjemen projekt, s katerim pomagamo otrokom iz držav v razvoju, da dobijo potrebna cepiva za preživetje. Ponosni smo, da lahko prispevamo del mozaika, ki omogoča boljše življenje oziroma preživetje tistim, ki jim to sicer ni dano,« so ob tej priložnosti povedali v blagovnici Nama.UNICEF-ove punčke iz cunj so ustvarili:

Benedetti Life - Matea Benedetti, Jona Bednjanec, Monika Colja, DRAŽ pletenine - Urška in Tomaž Draž, Urša Drofenik, FermeFashion - Maja Ferme, Sans Concept - Petra Grmek Green, JKH - Julia Kaja Hrovat, Tatikalamar - Tatjana Kalamar Morales, Tjaša Kokalj Jerala, Alenka Košir, Jana Koteska, Nika Mirt, Kiss the Future - Tanja Pađan Mikoš, Pentlja Concept Store, Eric Matyash - Erik Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak, JSP - Jelena Proković, Sonja Prosen, Damir Raković Ponorelii, MA_ST_AR - Maja Stamenković, Hana Stupica, Maja Štamol Droljc, Sofija Urumović, Tanja Uvera, Nika Veger, Matic Veler, Alja Viryent, Barbara Zonta in Petja Zorec.


Z UNICEF-ovimi punčkami iz cunj iz Slovenije so ustvarjalci in posvojitelji doslej rešili že več kot 20.000 otroških življenj.

Izberite si svojo punčko ali fantka iz posebne kolekcije na www.punckeizcunj.si.