zima_2018_480_300.png

V prihajajočem prazničnem času se spomnite na otroke po svetu, ki vašo pomoč najbolj potrebujejo.


POMAGAJ Z DONACIJO


»BREZ UNICEF-OVIH DAROVALCEV NE BI NIKOLI PRESTOPIL PRAGA UČILNICE.«

Sem Mohamed Sidibay iz Sierre Leone. Ko sem bil star 5 let, so me ugrabili uporniki in ubili mojo družino. Moj nasmeh je izginil z obraza, moja nedolžnost je bila izgubljena, moje igrače pa je zamenjalo orožje.

Do konca vojne sem služil kot otrok vojak, nato pa sem se s pomočjo UNICEF-ovih darovalcev vpisal v šolo. Čeprav sem bil v ogromnem zaostanku in me sošolci niso takoj sprejeli, sem šolo rad obiskoval. Zame je bil to najbolj varen kraj na svetu.

Spoznal sem 9-letno dekle Sallee, ki me je 5 dni na teden učila brati in pisati, v zameno pa sem njeni družini pomagal s hojo po vodo, pranjem perila in čiščenjem hiše. Sallee mi je pomagala, da imam sedaj nekaj neprecenljivega, nekaj česar mi nihče ne more vzeti – znanje in izobrazbo.

Znanje je neskončno, ne pozna meja, rase, spola in nacionalnosti. Dostop in priložnost za izobraževanje pa sta pogojena s tem, kje in v kakšno družino smo rojeni. In ravno Sallee, ki mi je tako pomagala, ni uspela zaključiti srednje šole in to je nepravično. To se ne bi smelo zgoditi nobenemu otroku!

Avgusta letos sem se vpisal na pravno fakulteto. S svojim znanjem in delom si bom vedno prizadeval, da bom popravil krivice in izobrazbo zagotovil čim več otrokom po svetu! Pred nami je še dolga pot, a vem, da lahko skupaj izboljšamo življenja otrok! Pred nami je še dolga pot, a vem, da lahko skupaj izboljšamo življenja otrok!

Vsak otrok lahko postane, kar želi, če le dobi priložnost. V času praznikov želje in sanje otrok postanejo še močnejše. Uresničite njihove sanje in jim za praznike podarite boljšo prihodnost!

zagotovi 7 šolskih nahrbtnikov
zagotovi 150 šolskih zvezkov
zagotovi šolo v škatli - potrebščine in material za 30 učencev
Prosimo, vpišite znesek.
Izberite način plačila:
Ime: Slovenska fundacija za UNICEF
Naslov: Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana
Račun: SI56 0201 3025 9875 526
Koda namena: CHAR
Namen: Za praznike podarite upanje
BIC banke prejemnika: LJBASI2X
Sklic: SI12 1340007571483
(IBAN koda za prostovoljne prispevke iz tujine: SI56 0201 3025 9875 526)
Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na info@unicef.si ali pokličite na telefonsko številko (01) 583 80 80.

Vaši osebni podatki:

*
*
*
*
*
*