unicef_jemen_2019_480.png

2,2 milijona otrok v Jemnu je podhranjenih in nujno potrebujejo pomoč. Vaša donacija lahko reši otroško življenje.


POMAGAJ


Razmere v Jemnu so nujne! V državi se odvija največja humanitarna kriza na svetu. 80 % prebivalcev je odvisnih od humanitarne pomoči.

Mnogi otroci v Jemnu ne poznajo drugega kot vojno, ki traja že 4 leta. Poleg spopadov jih ogrožajo tudi hudo pomanjkanje hrane, čiste pitne vode, zdravstvene pomoči in možnosti šolanja. Po državi so izbruhnile bolezni kot so kolera in ošpice, ki so za marsikaterega otroka usodne.


POMAGAJ


Vsakih 10 minut v Jemnu umre vsaj 1 otrok zaradi hude podhranjenosti ali bolezni, ki jih je mogoče preprečiti. UNICEF je na terenu, kjer pomaga s hrano, vodo, zdravstveno pomočjo, izobraževanjem in zaščito pred nasiljem in zlorabami.

Že 25 evrov lahko reši življenje podhranjenega otroka, saj omogoča visokokalorično terapevtsko hrano. Ta je posebej prilagojena potrebam najbolj podhranjenih otrok in jim pomaga, da si vidno opomorejo že v nekaj tednih. Lani je UNICEF s pomočjo donacij pomagal 345.000 hudo podhranjenim otrokom.

Pomagajte sedaj in rešite otroško življenje!


Skeniraj kodo in doniraj!

QR položnica Jemen


Pri donaciji prek spodaj navedenih bank ste med 7. 3. in 15. 7. 2019 oproščeni plačila provizije vseh vplačanih donacij za pomoč otrokom v Jemnu: Abanka, Addiko Bank, Banka Intesa Sanpaolo, Banka Sparkasse, Deželna banka Slovenije, Gorenjska banka, Nova kreditna banka Maribor, Nova Ljubljanska banka, Sberbank, SKB banka, Unicredit banka Slovenija, Delavska hranilnica, Hranilnica LON, Primorska hranilnica Vipava, BKS Bank, Poštna banka Slovenje. Navedenim bankam se iskreno zahvaljujemo za podporo.