Noben otrok ne bi smel biti lačen

Noben otrok ne bi smel biti lačen

Podhranjenim otrokom se izteka čas. Suša, konflikti in pomanjkanje hrane so pustili svoj grozovit pečat. Z vašo pomočjo jim lahko pomagamo in rešimo njihova življenja.

POMAGAJ

V Nigeriji, Somaliji, Južnem Sudanu in Jemnu je ta trenutek zaradi hude podhranjenosti ogroženih več kot 1,4 milijona otrok, zaradi česar lahko umrejo. Noben otrok ne bi smel biti lačen.

Podhranjeni otroci v Nigeriji, Somaliji, Južnem Sudanu in Jemnu se borijo za življenje

Podhranjeni otroci ne umirajo le zaradi pomanjkanja hrane

Pri hudo podhranjenih otrocih je 9-krat bolj verjetno, da bodo umrli zaradi bolezni, v primerjavi z dobro prehranjenimi otroki. Onesnažena voda, neustrezne sanitarije, slabe higienske navade, necepljenost in slaba zdravstvena oskrba so lahko razlog za bolezni ali pa jih pomagajo širiti.

Kako lahko pomagate

UNICEF že pomaga na terenu. Naše ekipe otrokom zagotavljajo terapevtsko hrano in pitno vodo, cepljenje in druge nujne storitve, ki pomenijo priložnost za zdrav razvoj otroka. UNICEF s partnerji izobražuje nove zdravstvene delavce, ki bodo odigrali ključno vlogo pri odkrivanju in zdravljenju podhranjenosti. UNICEF skuša ne tem območju pomagati z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Vendar potrebe na terenu presegajo sredstva, ki so trenutno na voljo.

Vaša donacija bo pomagala reševati otroška življenja.