Podaj ključ do sanj

Podaj ključ do sanj

Včasih se na prvi pogled velike sanje zdijo nedosegljive in težko uresničljive. Tudi če sanj ne moremo uresničiti neposredno, lahko ključno prispevamo k uresničevanju sanj drugega s tem, da mu pomagamo premagati oviro na poti.

Živimo v vedno bolj individualistični družbi, v kateri imajo nekateri otroci vsega dovolj, primanjkuje pa jim občutka solidarnosti in empatije do sovrstnikov. Spet drugi otroci pa se soočajo s pomanjkanjem ključnih dobrin, kar vpliva na razvijanje njihovih veščin v polni meri. Te veščine lahko vplivajo na to, kako uspešni bodo otroci pri uresničevanju svojih sanj. Vsi otroci so enaki in vsi otroci želijo postati, kar sanjajo. Marsikdo pa na poti do uresničevanja sanj naleti na ovire, ki jih sam ne more premagati. 

V ta namen smo v letu 2013 ob podpori predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja pričeli s projektom Podaj ključ do sanj. Ob tej priložnosti je poudaril, da »biti enak pomeni, da imamo vsi enako pravico, da razvijemo svoje talente in ob tem ne omejujemo drug drugega«. Tako imajo otroci tudi pravico do sanj, za katere predsednik meni, da ni hujšega, kot »če vam jih kdo ukrade, zato se moramo vsi truditi in po najboljših močeh ravnati, da se to ne zgodi.« Predsednik in Junior ambasadorji so zato skupaj sprejeli izziv, da usmerijo svojo energijo v skupen projekt, s katerim si bodo prizadevali uresničiti sanje čim večjemu številu otrok.