Spodbujanje in vzdrževanje dojenja - Debeli rtič

Osnovni modularni tečaj in učna delavnica 9. – 11. 2. 2017, Debeli rtič

Spoštovani!

Nacionalni odbor UNICEF-a Slovenija za spodbujanje dojenja in Ministrstvo za zdravje organizirata UNICEF-ov in SZO osnovni modularni tečaj ter učno delavnico o dojenju in laktaciji, na katerega ste vabljeni zdravstveni delavci in drugi zainteresirani. Še posebej vabljeno osebje Novorojencem prijaznih porodnišnic in Dojenju prijaznih zdravstvenih ustanov, ki kot ustanove nosijo posebno poslanstvo zaščite in spodbujanja dojenja, ter tiste zdravstvene ustanove, ki si želijo pridobit ta naziv.


Namen in cilj tečaja

Pri spremljanju mamic in njihovih otrok od nosečnosti naprej je prehranjevanje otroka pomembno področje. Vedno več je zavesti o pomenu dojenja, neenotni pa so nasveti materam ob vzpostavljanju in nato ob vzdrževanju dojenja ter pristop pomoči materam, ki ne dojijo in prav tako potrebujejo ustrezno pomoč in pozornost.

Zdravstveni delavci v porodnišnici imajo matere v vedno krajši obravnavi, vendar postavijo pomemben temelj začetku dojenja, zato je njihovo znanje o dojenju izrednega pomena. S skrajšano ležalno dobo v porodnišnicah pa se je velik del svetovanja in pomoči materam prenesel na patronažno zdravstveno varstvo in otroški dispanzer, s čemer želimo z znanjem in tehnikami pomoči opolnomočit tudi osebje iz primarne zdravstvene ravni.

Cilj je jasen – vsi moramo govoriti čim bolj enotno, doseči želimo enotno svetovanje, pomoč nosečnicam in materam, razširiti in utrditi zdrav način prehranjevanja novorojenčkov, dojenčkov in malčkov ter da v občutljivem času prvih tednov po porodu ne povečamo nemira, zbeganosti in ne zmanjšamo samozavesti mladim materam in njihovim družinam pri vzpostavljanju uspešnega dojenja.

Le tako bomo lahko v dobro otrok in mater zaščitili izključno dojenje prvih 6 mesecev in nato ob ustrezni dopolnilni prehrani do 2. leta ali po želji še dalj. Udeleženci bodo spoznali tudi postopek za pridobitev naziva NPP in DPZU.

Več o tečaju najdete TUKAJ.


Kje bo organiziran tečaj in kolikšna je kotizacija?

Tečaj bo potekal v Mladinskem letovišču in zdravilišču Debeli rtič, Jadranska cesta 73, 6280 Ankaran od četrtka 9. 2. 2017 do sobote 11. 2. 2017.

Ministrstvo za zdravje je s sofinanciranjem tečaja omogočilo 50 % nižjo kotizacijo, z željo, da bi bil tečaj vsem vam dosegljivejši. Kotizacija tako znaša 90 eur (z DDV) in vključuje udeležbo na predavanjih, učnih delavnicah in na praktičnih vajah, osvežitve v odmorih in kosilo.


Kako se prijavite na tečaj?

Izpolnite PRIJAVNICO in pošljete na UNICEF Slovenija, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana, za Polono Greif, po e-pošti: polona.greif@unicef.si, ali po fax-u: 01 583 80 81. Za več informacij lahko tudi pokličete na 01 583 80 78 (Polona Greif). 

Prijave sprejemamo do 30. 1. 2017.


Namestitev: 

Na Debelem rtiču je na voljo kar nekaj prenočitvenih kapacitet – v Hotelu Arija in Depandansi Bor, kjer so udeležencem tečaja namenili tudi ugodnejše cene. Rezervacijo prenočišča uredijo udeleženci sami – na e-naslov veronika.grmek@mzl-rks.si se pošlje izpolnjeno PRIJAVNICO ali v mail prepisane podatke, ki so zahtevani na prijavnici. V hotelu je na voljo tudi bazen in savne.

Hotel Arija*** 34,00 € nočitev z zajtrkom 

Depandansa Bor** 25,00 € nočitev z zajtrkom 15,00 € doplačilo za enoposteljno sobo na noč