Projekti v Sloveniji

Junior ambasador UNICEF-a

UNICEF_Slovenija_Junior_amabasadorji_Pop_TV.jpg

Junior ambasador UNICEF-a je projekt, namenjen otrokom in mladim, ki si želijo s svojimi idejami in aktivnostmi spreminjati svet na bolje. Sovrstnike in splošno javnost ozaveščajo o pravicah in odgovornostih otrok ter zbirajo sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju.

Varne točke

UNICEF Varna točka logo_160.jpg

Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, vulkanizerski servisi in podobno, v katerih so ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Ti so usposobljeni za pomoč otrokom, saj se udeležijo posebnega izobraževanja, ki ga zanje organiziramo v UNICEF-u Slovenija in jih seznanimo, kako pomagati otrokom v stiski.

Novorojencem prijazne porodnišnice

UNICEFnovorejencemprijazneporodnisnice.jpg

Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja se trudi spodbujati in vzdrževati izključno dojenje do šestega meseca starosti in dojenje z dopolnilno prehrano do drugega leta starosti na celotnem področju Slovenije.

Otrokom prijazna UNICEF-ova mesta

LogoOPUMnotranja.jpg

UNICEF Slovenija s projektom v lokalnem okolju spodbuja razvijanje mesta po meri otrok, ki je prijazno in varno, z urejenimi otroškimi igrišči in zelenicami, z izboljšano varnostjo za otroke v prometu, možnostjo za participacijo najmlajših občanov

Projekti v šolah in vrtcih

uvodna_zagovorništvo.jpg

V šolah in vrtcih izvajamo program Izobraževanje za razvoj, katerega vizija je vzgoja otrok in mladih v odgovorne državljane sveta.

Prostovoljno delo

zelim_pomagati_enkr_prostov.jpg

Prostovoljno delo ima velik pomen za razvoj in prihodnost družbe. Prispeva k razvijanju solidarnosti in aktivnemu državljanstvu. Že več kot 2000 prostovoljcev nam pomaga ustvarjati svet po meri otrok. Pridružite se nam tudi vi!

Punčka iz cunj

Puncka_kvadrat.jpg

Punčka iz cunj predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč. Posameznik punčko posvoji z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim.

Zagovorništvo

zagovornistvo_notranja.jpg

UNICEF Slovenija je pomemben zagovornik otrokovih pravic tako v državah v razvoju kot tudi v Sloveniji. Spremlja položaj in blaginjo otrok ter spodbuja uresničevanje otrokovih pravic.