Sponzorji tekaške skupine UNICEF na 21. Ljubljanskem maratonu

Sponzorji tekaške skupine UNICEF na 21. Ljubljanskem maratonu

Tekaška skupina UNICEF je opozorila na nepravičnosti, ki jih milijoni otrok po svetu trpijo vsak dan

Na Ljubljanskem maratonu tečemo za dober namen


V državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi 10.000 korakov, da bi prišel do pitne vode; nedopustno je, da je za nekatere otroke pitna voda še vedno nedosegljiva želja. Tekaška skupina UNICEF Slovenija bo tudi letos na 21. Ljubljanskem maratonu 30. oktobra tekla za otroke ter jim prihranila marsikateri boleč korak v življenjih.

Vsak otrok na svetu bi moral imeti dostop do čiste pitne vode, kljub temu pa v državah v razvoju otrok v povprečju vsak dan naredi 10.000 korakov, da bi prišel do pitne vode. Zaradi dolgotrajne hoje po vodo številni otroci ne hodijo v šolo in zamujajo dragoceno priložnost za izobraževanje. Od dostopa do vodnih virov sta odvisna preživetje in prihodnost na tisoče otrok na svetu. S podporo darovalcev in partnerjev v odmaknjenih predelih in oddaljenih vaseh UNICEF gradi vodnjake in postavlja vodne črpalke. Tako lahko otroci čas, ki so ga prej namenjali hoji po vodo, izkoristijo za šolanje in z izobrazbo poskrbijo za boljšo prihodnost.

Na maratonu bomo korakali za otroke, da njim ne bo treba.

UNICEF-ova tekaška skupina, ki šteje 125 tekačev, bo na Ljubljanskem maratonu 30. oktobra naredila številne rekreativne, zabavne in sproščujoče korake ter otrokom po vsem svetu prihranila marsikateri boleč korak v njihovih življenjih. Tekači bodo ne le opozorili na nepravičnost, ki jo milijoni otrok po svetu trpijo vsak dan, temveč bodo del prijavnine namenili tudi za zagotavljanje vode, hrane, zdravstvene oskrbe in izobraževanja za otroke v državah v razvoju, v okviru UNICEF-ovih programov pomoči.

Priprave na maraton potekajo v sodelovanju z Matejem Bunderlo, strokovnjakom za tek.

Tekaško skupino UNICEF so podprli v podjetju Bisnode d.o.o., saj bo med srčnimi tekači kar 19 njihovih zaposlenih, ter v Športnem društvu BTC, ki bo prispevalo 12 tekačev.

Sponzorji in donatorji tekaške skupine UNICEF :


Sponzorji UNICEF tekaške ekipe na 21. ljubljanskem maratonu