H&M

H&M

H&M je od leta 2004 globalni partner UNICEF-a. Podpira delo organizacije, da bi otrokom zagotovil dostop do kakovostne izobrazbe in omogočil uspešen začetek življenja v varnem okolju. Prizadeva si za pozitivne, dolgoročne spremembe v življenju otrok po vsem svetu.


2017: Globalna akcija zbiranja starih oblačil - tudi v vseh trgovinah H&M v Sloveniji
Na spletni strani projekta lahko spremljate, koliko sredstev je H&M z akcijo, ki še vedno poteka, že namenil UNICEF-u Slovenija.

2017: H&M se je z akcijo zbiranja donacij ob plačilu blaga odzval na lakoto v Afriki. V času od 18. aprila do 14. maja lahko vsi H&M-ovi kupci na svoj račun dodajo 1 evro in s tem priskrbijo hrano za enega otroka za cel dan.

2016: Globalna akcija zbiranja starih oblačil - tudi v vseh trgovinah H&M v Sloveniji
Na spletni strani projekta lahko spremljate, koliko sredstev je H&M z akcijo, ki še vedno poteka, že namenil UNICEF-u Slovenija.

2016: H&M se je z akcijo zbiranja donacij ob plačilu blaga odzval na stisko otrok na begu. V času od 4. do 31. julija so lahko vsi H&M-ovi kupci na svoj račun dodali 1 evro ter tako donirali za zaščito, zdravje in izobrazbo otrok na begu. Zbrano je bilo 2.300 evrov.

2015: Globalna akcija zbiranja starih oblačil - tudi v vseh trgovinah H&M v Sloveniji
Februarja 2013 je H&M začel globalno akcijo zbiranja starih oblačil. V Sloveniji je akcija najprej potekala v izbranih trgovinah, od junija 2013 pa je obleke mogoče oddati v vseh 12 trgovinah H&M po Sloveniji.
V sodelovanju s podjetjem I:Collect so zbrana oblačila reciklirana, za vsak kilogram oblačil pa H&M prispeva 0,02 evra za UNICEF-ove programe v državah v razvoju. H&M kupce, ki prispevajo stara oblačila in tako pomagajo varovati naš planet, nagradi s kuponom za 15-odstotni popust na izbrani izdelek. Direktor H&M Karl-Johan Persson o projektu pravi: "Ta pobuda je predvsem okoljski projekt. Kratkoročno imamo pred seboj jasen cilj: preprečiti odpadke in kupe zavrženega tekstila. Dolgoročno pa želimo najti rešitev, ki bo omogočala reciklažo vseh tekstilnih vlaken ter njihovo pripravo za ponovno uporabo."

2015: Nujna pomoč otrokom po potresu v Nepalu
Po hudem potresu v Nepalu se je H&M odzval na našo prošnjo in začel z akcijo zbiranja sredstev za nepalske otroke v vseh svojih trgovinah po Sloveniji. Akcija je potekala od 11. do 31. maja 2015, zbranih je bilo več kot 11 tisoč evrov.

2014: Nujna pomoč otrokom po poplavah na Balkanu
Maja 2014 so Bosno in Hercegovino, Srbijo ter Hrvaško prizadele katastrofalne poplave, ki so vplivale na življenja več kot milijon ljudi. Na tisoče ljudi je bilo prisiljenih zapustiti svoje domove, ostali so brez vsega.H&M se je z akcijo zbiranjem donacij ob plačilu blaga odzval na stisko otrok na prizadetih območjih. Skupaj je bilo v mesecu dni zbranih več kot 14 tisoč evrov.

2012: Akcija Vklopite alarm! za pomoč otrokom v Sahelu
V letu 2012 je območje Sahela v Podsaharski Afriki zajela huda prehranska kriza. Območje, ki sodi med najrevnejše in najbolj nerazvite predele sveta, je bilo soočeno s hudim pomanjkanjem dežja. Suša je uničila pridelke, živina je poginila. Prehranska kriza je ogrozila 15 milijonov ljudi. UNICEF se je na prehransko krizo v Sahelu odzval z globalno akcijo Vklopite alarm!, katere namen je bilo zbiranje sredstev za zagotavljanje nujne pomoči in zdravljenja za približno milijon najbolj ogroženih otrok, mlajših od 5 let. Akciji zbiranja sredstev se je v Sloveniji pridružil tudi H&M. Skupaj s svojimi kupci je vklopil alarm in v mesecu oktobru zbral več kot 18.000 evrov.


H&M je UNICEF-ov Za otroke - PRVAK.