Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

Four Points by Sheraton Ljubljana Mons

V letu 2014 je na slovenski trg vstopila hotelska veriga Starwood, ki je na mednarodni ravni že od leta 1995 pomemben partner UNICEF-a. S tem je tudi UNICEF Slovenija pridobil novega zvestega partnerja v prizadevanjih za omogočanje izobraževanja otrok po vsem svetu.

Hotel Four Points by Sheraton Ljubljana Mons izvaja dva od skupnih programov Starwooda in UNICEF-a, Check Out for Children in Make a Green Choice.

Check Out for Children (COFC) je Starwoodov program, ki gostom omogoča donacijo v višini 1 evra ob odjavi iz hotela. S sredstvi, zbranimi med letoma 1995 in 2008, je UNICEF proti šestim nevarnim otroškim boleznim cepil več kot milijon otrok v državah v razvoju.

Od leta 2012 Starwood z zbranimi sredstvi podpira šolanje otrok v 26 državah prek UNICEF-ovih projektov Schools for Africa, Education for All in Education in Emergencies. S sredstvi UNICEF gradi in obnavlja šole, usposablja učitelje, zagotavlja učne pripomočke in otrokom omogoča nadaljevanje šolanja v kriznih razmerah.

Skupaj je bilo s programom Check Out for Children doslej zbranih več kot 31 milijonov dolarjev.V letu 2013 je Starwood lansiral tudi program Make a Green Choice, ki gostom omogoča, da se aktivno vključijo v varovanje okolja in naravnih virov. Gostje se med bivanjem v hotelu lahko odpovejo čiščenju svoje sobe in tako prispevajo k varčevanju z energijo ter manjši porabi vode in čistil. V zahvalo hotel ponudi tri možnosti, med katerimi je tudi donacija v višini 5 evrov, ki jo v imenu gosta izvede hotel. Zbrana sredstva so namenjena UNICEF-ovim programom, ki zmanjšujejo vpliv podnebnih sprememb na najbolj ranljive otroke, na primer izgradnja hladilnikov za shranjevanje cepiv na sončno energijo v Nigeriji, sistema za zbiranje deževnice v Mozambiku in šol, odpornih na ciklone, na Madagaskarju ter tečaj plavanja za otroke v Bangladešu, kjer se pogosto soočajo s poplavami, ki terjajo številna otroška življenja.

V letu 2014 so v hotelu zbrali 6.014,77 evrov za pomoč otrokom v državah v razvoju.