Nacionalni ambasadorji

Lado Leskovar

Znani slovenski glasbenik in prejemnik številnih priznanj za svoje delo Lado Leskovar je nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija že od leta 1998. V tem času je s predanostjo in vztrajnostjo aktivno prispeval k boljšemu življenju otrok doma in po svetu. 
Kot nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija je pomagal ozaveščati slovensko javnost o UNICEF-ovem delovanju v korist otrok doma in po svetu. Širil je razumevanje o otrokovih pravicah, spodbujal njihovo uresničevanje in si prizadeval za prednostno obravnavo otrok ter njihovih potreb. Aktivno je sodeloval pri organizaciji dogodkov in akcij zbiranja sredstev za UNICEF-ove programe pomoči otrokom v državah v razvoju. Skupaj z UNICEF-om je obiskal izbrane države v razvoju (Namibija, Šrilanka, Burkina Faso) kjer se je seznanil z izvajanjem programov pomoči in porabo sredstev na terenu ter o tem poročal javnosti. Svoje izkušnje s terena je redno delil tudi z najmlajšimi, ki v okviru programa Izobraževanje za razvoj odraščajo v odgovorne prebivalce sveta.
 Lado Leskovar že od samega začetka podpira izvajanje projekta UNICEF-ovih Punčk iz cunj v Sloveniji, s katerim UNICEF Slovenija zbira sredstva za cepljenje otrok proti nalezljivim otroškim boleznim v državah v razvoju. S svojimi obiski redno razveseljuje prostovoljke in otroke v šolah ter vrtcih, ki skozi vse leto pridno izdelujejo Punčke iz cunj. Lado podpira tudi imenovanje in delovanje Junior ambasadorjev UNICEF-a pri gradnji sveta po meri otrok. 


Marko Simeunovič
Predstavnik zlate generacije slovenskih nogometašev je postal nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija leta 2002 in se pridružil številnim nogometnim zvezdnikom z vsega sveta v prizadevanjih za pravice otrok. 
Znani nogometaši predstavljajo vzor milijonom otrok po svetu, zaradi česar imajo posebno moč in hkrati odgovornost, da spodbujajo otrokovo pravico do igre in zdrav način življenja.
Marko Simeunovič je skupaj z UNICEF-om Slovenija v okviru številnih aktivnosti spodbujal gibanje otrok, njihov telesni in duševni razvoj ter zdrav način življenja, hkrati pa tudi t.i. fair play in strpnost. Aktivno je sodeloval pri zbiranju sredstev za program Šport za razvoj, ki ga UNICEF izvaja za otroke v državah v razvoju.


Zlatko Zahovič

Legenda zlate generacije nogometašev je postal nacionalni ambasador UNICEF-a Slovenija leta 2002 in s tem sprejel posebno zavezo za pomoč otrokom.  
Nogometni zvezdnik, poznan v Sloveniji in tujini, se je vselej zavedal, da mnogi otroci po svetu sanjajo o tem, da bi postali nogometaši, zaradi česar so nogometni zvezdniki pogosto njihovi vzorniki. 
Zlatko Zahovič je skupaj z UNICEF-om Slovenija v okviru številnih aktivnosti spodbujal gibanje otrok, njihov telesni in duševni razvoj ter zdrav način življenja, hkrati pa tudi t.i. fair play in strpnost. 
Pomagal je zbirati sredstva za UNICEF-ov program Šport za razvoj, s katerim UNICEF v državah v razvoju spodbuja zdrav telesni razvoj otrok z gibanjem in jim preko športnih aktivnosti omogoča tudi izobraževanje.