ambasador_mladih_logo_480_300.jpg

Naziv Ambasador mladih je častna funkcija oz. priznanje mladim posameznikom, starejšim od 18 let, za izjemne dosežke na področju zagovorništva otrokovih pravic, ki ga podeljuje UNICEF Slovenija.

Ambasadorji mladih so polni energije, lačni znanja, radovedni, ustvarjalni, človekoljubni, predvsem pa samoiniciativni, saj s svojim prostovoljnim delom pomagajo graditi boljšo prihodnost za otroke po vsem svetu. Kot zagovorniki otrokovih pravic ustvarjajo in sodelujejo v različnih projektih tako v Sloveniji kot v tujini.


Nejc Oblak

Nejc je dolgoletni prostovoljec UNICEF-a Slovenija, pomembno vlogo pa je prevzel v kampanji #EmergencyLessons, kjer je ozaveščal o pomenu izobraževanja v kriznih razmerah. Z nami je obiskal otroke v Gvineji, njihove zgodbe pa delil preko spletnega bloga, video posnetkov, objav na socialnih omrežjih, dogodkov in številnih delavnic v šolah po Sloveniji. Nejc se je decembra 2016 kot predstavnik Slovenije udeležil dogodka na temo izobraževanja v Evropskem parlamentu, kjer so mladi dosegli pomemben napredek na področju zagotavljanja izobraževanja v kriznih žariščih. Častna funkcija Ambasador mladih mu je bila podeljena leta 2017.

Nejc o priznanju: "V izredno čast mi je, da sem prejel ta naziv. Po eni strani je to odlična potrditev opravljenega dela, hkrati pa motivacija za nadaljevanje poti sodelovanja in prostovoljstva. Iskrena hvala celotni ekipi UNICEF-a za sam naziv in pa za vso pomoč, brez katere tudi moje delo ne bi bilo tako uspešno opravljeno."

Nejc Oblak

Fotografija: Nejc na obisku v Gvineji.


Nomi Hrast

Nomi je Junior ambasadorka UNICEF-a. Sodelovala je pri večjih projektih UNICEF-a kot so Svetovni dan otroka leta 2016, kjer je za en dan zamenjala župana MO Maribor, in leta 2015, ko je posodila glas otrokom na begu, pa pri kampanji #EmergencyLessons, kjer je ozaveščala o pomenu izobraževanja v kriznih razmerah ter izvajala delavnice po šolah v Sloveniji. Nomi se je decembra 2016 kot predstavnica Slovenije udeležila dogodka na temo izobraževanja v Evropskem parlamentu, kjer so mladi dosegli pomemben napredek na področju zagotavljanja izobraževanja v kriznih žariščih. Trenutno pripravlja raziskovalno nalogo o izobraževanju v kriznih razmerah. Častno funkcijo Ambasadorka mladih bo prevzela leta 2017 ob svoji polnoletnosti.

Nomi Hrast

Fotografija: Nomi na dogodku na temo izobraževanja v Evropskem parlamentu.