Pošljite SMS s ključno besedo OTROCI5 ali UNICEF5 na 1919 in darujte 5€ za pomoč otrokom

S poslanim SMS-om z vsebino UNICEF5 ali OTROCI5 na številko 1919 darujete 5 evrov za pomoč otrokom v državah v razvoju.

Hadrami se bori za življenje - SMS OTROCI5 na 1919

Skoraj 52 milijonov otrok na svetu, mlajših od 5 let, je kronično podhranjenih.9-mesečni Hadrami iz Mavretanije je hudo kronično podhranjen. Drobcen malček z velikim rjavimi očmi bo brez pomoči umrl.

Podhranjenost oslabi otrokov metabolizem. To pomeni, da se otrok ne more normalno prehranjevati, saj se hranila ne morejo ustrezno absorbirati v telo. Takrat je potrebno zdravljenje s posebno terapevtsko hrano, ki so ji dodani vitamini in minerali.

UNICEF lahko reši 95 odstotkov podhranjenih otrok, ki jih doseže, vendar pri tem potrebuje vašo pomoč. Hudo kronično podhranjeni otroci, kot je Hadrami, se v zdravstvenih centrih, ki jih podpirajo vaše donacije, najprej zdravijo s terapevtskim mlekom. Nato mleko zamenja terapevtska hrana – visokokalorična arašidova pasta, s katero se lahko zdravijo tudi doma.

Otroci, ki so podhranjeni, pa se že takoj pričnejo zdraviti s terapevtsko hrano.

Po ocenah bo v Mavretaniji letos pomoč potrebovalo 32.000 hudo podhranjenih otrok. Vaša pomoč lahko reši življenje otrokom kot je mali Hadrami!

Pošljite SMS s ključno besedo OTROCI5 na 1919 in darujte 5 € za nujno pomoč otrokom!


Pogoji in navodila

Uporabniki mobilnih omrežij Telekom Slovenije, A1, Telemach, Izimobil, Debitel in T2 s poslano SMS donacijo darujete sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju. S poslanim SMS-om tudi soglašate, da lahko UNICEF vašo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje z namenom predstavitve zbiranja sredstev za pomoč otrokom ter informiranja o svojem delu.

Vsi mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.  

Splošni pogoji za uporabnike Telekoma Slovenija, A1, Izimobila in Debitela: SMS obveščanje

Z donacijo UNICEF-u za pomoč otrokom soglašate, da lahko UNICEF podatke hrani in obdeluje z namenom zbiranja sredstev za pomoč otrokom in informiranja o svojem delu tudi prek SMS sporočil. UNICEF se obvezuje, da vaših podatkov ne bo posredoval tretji osebi, darovalec pa se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja SMS sporočil. S poslanim SMS sporočilom UNICEF STOP na 4333 se odjavite od prejemanja SMS sporočil v okviru tekoče kampanje. V kolikor ne želite, da vas UNICEF Slovenija tudi v bodoče nagovori s pozivi za pomoč otrokom v državah v razvoju, se lahko odjavite tako, da pokličete na 01 583 80 87 ali pošljete e-pošto na starsiotroksveta@unicef.si in sporočite telefonsko številko, ki jo želite odjaviti od nadaljnjega obdelovanja z namenom zbiranja sredstev za pomoč otrokom in informiranja o svojem delu.