Dve kapljici, ki premikata svet

Dve kapljici, ki premikata svet

Približujemo se zgodovinskemu trenutku, ko nam resnično lahko uspe izkoreniniti otroško paralizo. Samo dve kapljici cepiva sta potrebni za vsakega otroka in bolezni ne bo več!

Shahadat je eden izmed številnih otrok, ki ob rojstvu žal niso bili cepljeni proti otroški paralizi. Leta 2009, ko je imel 2 leti, se je okužil z virusom “polio”, ki povzroči otroško paralizo. Dobil je vročino, njegove roke in noge so postale paralizirane. Njegovo telo je bilo mesec dni povsem ohromelo. Težko si predstavljamo kaj je doživljala njegova mama: “Moj prvi strah je bil ta, da ne bo nikoli več hodil.” Od takrat si je Shahadat precej opomogel, premika lahko levo nogo, a desna noga se ne bo nikoli pozdravila. Njegova mama je zaskrbljena za njegovo prihodnost: “Strah me je kaj bo z njim, ko odraste. Kaj bo počel? Bo lahko delal? Upam, da se bo lahko šolal, doštudiral in odrasel v dobro osebo.”

Shahadat, otroška paraliza, Indija

Zgolj dve kapljici cepiva bi fantka Shahadata rešili bolezni. Tako kot on, je bilo leta 2009 v ruralnih predelih Indije in v njenih revnih primestnih četrtih okuženih 741 otrok, danes pa ta bolezen tam ne obstaja več. UNICEF je s pomočjo darovalcev v zadnjih letih zmanjšal okužbe z otroško paralizo kar za 99 odstotkov. A bolezen je še vedno tu - v Afganistanu, Nigeriji in Pakistanu.

Prosimo, prispevajte za cepivo proti otroški paralizi. Že dve kapljici preprečita okužbo in zaščitita otroke. In manjka nam le še majhen korak, da bolezen izkoreninimo.

zagotovite celoten paket (nakup cepiva, transport v hladilni torbi, sanitetni material), potreben za cepljenje enega otroka
zagotovite cepljenje 10-ih otrok proti otroški paralizi
zagotovite zdravila in medicinske pripomočke za enoletno zdravstveno oskrbo 18-ih otrok
Prosimo, vpišite znesek.
Izberite način plačila:
Ime: Slovenska fundacija za UNICEF
Naslov: Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana
Račun: SI56 0201 3025 9875 526
Koda namena: CHAR
Namen: Dve kapljici, ki premikata svet
BIC banke prejemnika: LJBASI2X
Sklic: SI12 3670007571487
(IBAN koda za prostovoljne prispevke iz tujine: SI56 0201 3025 9875 526)
Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na info@unicef.si ali pokličite na telefonsko številko (01) 583 80 80.

Vaši osebni podatki:

*
*
*
*
*
*