Vdihnimo jim življenje

Vdihnimo jim življenje

Abinet ima pljučnico. Njegovo življenje visi na nitki. Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, bo letos umrlo 1,5 milijona otrok. Z vašo pomočjo lahko otrokom zagotovimo cepljenje.

Mali Abinet iz Etiopije vdihne 60-krat na minuto. Za primerjavo – odrasel človek vdihne samo 12-krat na minuto. Abinet ima pljučnico. Mama Zinabe bdi nad njegovimi bolečimi vdihi. Upa, da njegov naslednji vdih ne bo zadnji.


Cepljenje je lahko preživetje

Pri smrtonosni pljučnici, zaradi katere trpi mali Abinet, je rešitev lahko enostavna – pravočasno cepljenje otrok. Pljučnica je od vseh bolezni za otroke najbolj smrtonosna, saj letno zaradi nje umre skoraj milijon otrok. Nepredstavljivo je, da je to milijon otroških življenj, ki bi jih lahko rešili.


Kako lahko pomagam?

UNICEF v državah v kriznih razmerah deluje s pomočjo zdravstvenih delavcev, ki preko programov cepljenja matere in otroke osveščajo tudi o drugih področjih kot so higienske navade, koristi izključnega dojenja in ustrezne prehrane. S podporo UNICEF-a je vlada v Etiopiji izobrazila 38.000 zdravstvenih delavcev, ki na terenu nudijo pomoč, usposobljeni pa so tudi za prepoznavanje prvih znakov pljučnice. V tej državi se je zato v zadnjem desetletju stopnja preživetja povišala za 60 %, a je število otrok, ki umrejo za boleznimi, ki jih lahko preprečimo s cepljenjem, še vedno previsoko. Za zagotavljanje zdravstvene oskrbe za vse otroke v Etiopiji in drugih državah v razvoju potrebujemo vašo pomoč.


Vaša donacija bo omogočila zdrav začetek življenja za otroke v državah v razvoju.

Zagotovi 2.000 kapsul vitamina A.
Zagotovi potrebna zdravila in medicinske pripomočke za enoletno osnovno zdravstveno pomoč za 12 otrok.
Zagotovi celoten paket (nakup cepiva, transport v hladilni torbi, sanitetni material), potreben za cepljenje treh otrok.
Prosimo, vpišite znesek.
Izberite način plačila:
Ime: Slovenska fundacija za UNICEF
Naslov: Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana
Račun: SI56 0201 3025 9875 526
Koda namena: CHAR
Namen: Vdihnimo jim življenje
BIC banke prejemnika: LJBASI2X
Sklic: SI12 2670007571489
(IBAN koda za prostovoljne prispevke iz tujine: SI56 0201 3025 9875 526)
Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na info@unicef.si ali pokličite na telefonsko številko (01) 583 80 80.

Vaši osebni podatki:

*
*
*
*
*
*